Latvijā uzņem Igaunijas režisora Rainera Sarneta filmu «Neredzamā cīņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Septembrī Latvijā tiek uzsākta Igaunijas režisora Rainera Sarneta filmas “Neredzamā cīņa”  (“The Invisible Fight”) filmēšana, informēja filmas veidotāji. Darbs ar Latvijas aktieru līdzdalību ir plānots Rīgā, Liepājā un Straupē.

Igauņu režisora Rainera Sarneta spēlfilma “Neredzamā cīņa” top kā Igaunijas, Latvijas, Vācijas, Somijas un Grieķijas kopražojums. Režisors Rainers Sarnets ir pazīstams arī Latvijā, viņa iepriekšējā filma “Novembris” 2017. gada rudenī saņēma Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) galveno balvu un kopumā ieguvusi vairāk nekā 20 starptautiska un nacionāla mēroga balvas.

Filma “Neredzamā cīņa” pieteikta kā “kungfu komēdija”, kas norisinās pareizticīgo klosterī 20. gadsimta 70. gadu Padomju Savienībā. Filmas varoņiem kungfu ir veids, kā pārvarēt savu personīgos dēmonus – lepnību, iedomību un iekāri.

Lielāko daļu filmas uzņem Latvijā, turklāt filmas vizualitātes veidošanā paredzēta Latvijas kinoprofesionāļu līdzdalība (filmas uzņemšanas grupā strādā mākslinieks Mārtiņš Straupe, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone un grima māksliniece Maija Gundare), arī filmas mūziku rada dažādi Latvijas mākslinieki.

Filma top ar Nacionālā kino centra atbalstu un Rīgas Filmu fonda līdzfinansējumu, tā plānota kā piecu valstu kopprodukcija – Igaunija (studija “Homeless Bob Production”), Latvija (“White Picture”), Vācija (“The Post Republic”, “Rapid Eye Movies”), Somija (“Helsinki Filmi”) un Grieķija (“Neda Film”). 2021. gada pavasarī projektam tika apstiprināts arī Eiropas fonda “Eurimages” līdzfinansējums.

“White Picture” ir jauna studija, to 2020. gada janvārī dibinājusi producente Alise Ģelze, uzsākot savu radošo un profesionālo darbību neatkarīgi no studijas “Tasse Film”. Šobrīd “White Picture” strādā pie Jura Kursieša trešās spēlfilmas “Barbari” ražošanas sagatavošanas, tāpat uzsākts darbs pie režisoru Armanda Zača un Tīnas Zariņas debijas spēlfilmu attīstīšanas.

Filma “Neredzamā cīņa” pie skatītājiem nonāks 2023. gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti