Kultūras ziņas

Aicina filmēt katru dienu Latvijas simtgadē

Kultūras ziņas

Turpinās akcija "Skandē Veidenbaumu!"

"Staļina nāve" kinoteātrī

Latvijā skatāma melnā komēdija «Staļina nāve»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vēsturisku personu nāve ir bijusi ne tikai pētnieku, bet arī mākslinieku izpētes objekts. To var teikt arī par padomju diktatoru Josifu Staļinu. 3.janvāra vakarā pirmo seansu Latvijā piedzīvo itāļu izcelsmes skotu režisora Armando Januči filma, kas atskatās uz notikumiem Padomju Savienībā tālajā 1953.gadā. Tikai šoreiz tie vēstīti melnās komēdijas žanrā.

1953.gada marts. Tautu tēvs, visu pasaules bērnu, fizkultūriešu un darbaļaužu vadonis ir miris. Taču skotu režisora Armando Januči filma “Staļina nāve” nebūt nevēsta par šī notikuma iemesliem, bet par to, kas sākās pēc tam. Berija, Hruščovs un citi vadoņa līdzgaitnieki uzsāk cīņu par troni, uz ko režisoram ir savs skatījums.

"Viņa vizuāli ir parādīta nosacīti nopietni, un notikumi ir dramatiski, un tajā kombinācijā tas viss veido komisko elementu," norāda apvienības “Kino kults” pārstāvis Sergejs Timoņins.

Januči filmā iesaistījis virkni spožu britu un amerikāņu aktieru, starp kuriem arī Stīvs Bušemi un Saimons Rasels. Taču filmas popularitāti noteikti ir radījusi tās tēma.

Piemēram, Krievijā daži politiskie aktīvisti jau ir piedāvājuši aizliegt tās demonstrēšanu, kaut arī zināms, ka pavisam drīz tā tomēr piedzīvos pirmizrādi arī tur. Interese par šādu padomju vēstures fakta traktējumu ir arī mūsu publikai -  par to liecina izpirktā zāle uz šī vakara seansu.

Šovakar kā ievadseansu filmu piedāvā apvienība „Kino kults”, kas līdz šim bija zināma ar nosaukumu kinoblogeri.lv. Savukārt „Kino Citadele” regulārajos seansos “Staļina nāve” būs skatāma no 12. janvāra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti