Latvijā sāk izrādīt spēlfilmu «Divas sievietes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

13. martā “Splendid Palace” un "Multikino" sāk demonstrēt Krievijas, Francijas, Lielbritānijas un Latvijas kopražojuma spēlfilmu “Divas sievietes”, kuras režisore ir Vera Glagoļeva. Aprīlī filma tiks izrādīta arī Latvijas reģionos, lsm.lv informē Jura Podnieka studijas pārstāve Marta Kontiņa.

Galvenajās lomās filmā - britu aktieris Ralfs Fainss, franču aktrise Silvija Testjū un Krievijas aktieri Anna Astrahanceva, Ļizaveta Bogdanova, Aleksandrs Balujevs un citi. Filmas operators Gints Bērziņš, producentes Natālija Ivanova (Horosho Production) un Antra Cilinska (Jura Podnieka studija).

Pilnmetrāžas spēlfilma "Divas sievietes" veidota pēc Ivana Turgeņeva lugas "Mēnesis uz laukiem" motīviem.

Krievijas lauki, 19.gadsimta beigas. Natālija - bagāta krievu muižnieka Arkādija Islajeva sieva, Vera - viņas audžumeita. Abas iemīlas Beļajevā, jaunā un naivā studentā, kurš vasarā piepelnās, strādājot par Natālijas dēla skolotāju. Pēkšņi Rakitins, Natālijas sens draugs, kurš ilgu laiku ir slēpis savas jūtas pret Natāliju, tās atklāj un nespēj klusi noraudzīties notiekošajā. Emocijas ir sakāpinātas. Pēc šīm jūtu ugunīm pelni ir visapkārt.

Filma jau ieguvusi "Grand Prix" balvas festivālos "Zelta fēnikss" un "Amūras rudens", kā arī divas nominācijas Latvijas Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" - kā labākā minorās kopprodukcijas filma un par operatora Ginta Bērziņa veikumu.

“Mani interesē daudzu valstu atšķirīgā kultūra. Kopš zēna gadiem esmu interesējies par krievu vēsturi, krievu literatūrā mani uzrunā tās universālais gars, kuram es atsaucos. Man tā ir bijusi vislabākā pieredze ar šo burvīgo filmēšanas grupu - producentēm, aktieriem, operatoru Gintu, kurš ir latvietis. Katrs kopā pavadītais brīdis man irkļuvis par vērtību," stāsta Ralfs Fainss. "Katra loma dod jaunu pieredzi, es nevaru izcelt vienu, bet katru reizi ieejot jaunā lomā, tas ir kā pieredzēt īpašu mīlas dēku. No sākuma līdz galam tu tajā ieliec visu savu prātu, dvēseli un iztēli, lai to radītu.”

Jau vēstīts, ka Ralfs Fainss 2014. gada pavasarī viesojās Rīgā, lai Jura Podnieka studijā strādātu pie filmas ieskaņošanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti