Latvijā sāk izrādīt Bekmambetova producēto piedzīvojumu drāmu «Pirmie kosmosā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas kinoteātros no 21.aprīļa sāk radīt Krievijas producenta Timura Bekmambetova jaunāko projektu – piedzīvojumu drāmu “Pirmie kosmosā”, kas skar krievu kino samērā maz atspoguļotu tēmu – kosmosa apgūšanu un iekarošanu.

Filma vēsta par 20.gadsimta sešdesmitajiem gadiem, kad pasauli stindzina “aukstais karš” un divas lielvaras, ASV un PSRS, sacenšas savā starpā kosmosa izpētes sasniegumos. Tobrīd par īpaši svarīgu misiju tiek uzskatīta iespēja kļūt par pirmajiem, kuru cilvēks ir izgājis atklātā kosmosā. PSRS pusē pieredzējušais kara lidotājs Pāvels Beļajevs un viņa pārinieks Aleksejs Ļeonovs, dedzīgs sapņotājs, kurš alkst veikt varoņdarbus, ir tie divi cilvēki, kuri gatavi spert soli nezināmajā. Taču neviens no vērienīgās kosmosa misijas dalībniekiem un organizētājiem pat nespēja iedomāties, ar ko divvietīgā kosmosa kuģa „Voshod-2” kosmonautiem nāksies saskarties lidojuma laikā.

Producents Timurs Bekmambetovs atklājis, ka ierosmi šī vēsturiskā notikuma ekranizēšanai viņš guvis brīdī, kad pašam personīgi ir bijusi iespēja satikties ar kosmonautu Alekseju Ļeonovu, kuram šobrīd ir 82 gadi.

“Nav vairs daudz starp dzīvajiem cilvēku, kuri ir paveikuši unikālas lietas kosmosa apgūšanas kontekstā. Aleksejs man ļoti daudz palīdzēja notikumu rekonstruēšanā, tāpēc šo filmu savā ziņā uzskatu par viņa autorkino. Patiesais stāsts aiz šīs misijas ir tik dramatisks un baiss, ka man pat neko nevajadzēja piedomāt,” uzsver Bekmambetovs.

Tikmēr pats Aleksejs Ļeonovs medijiem ir atklājis, ka joprojām mēdz analizēt notikumus, kas norisinājās pirms vairāk nekā 50 gadiem.

“Aizvien atrodu misijā kļūdas, no kurām varēja izvairīties. Tās varēja novest pie traģēdijas. Viss bija uz naža asmens. Atrodoties uz Zemes, nav iespējams saprast reālo Kosmosa izmēru. Es neko tādu pirms tam nespēju iedomāties. Mani šokēja klusums. Es skaidri dzirdēju savus sirdspukstus un elpu,” - tā cilvēces vēsturē tik unikālos 1965.gada 18.marta notikumus restaurē Aleksejs Ļeonovs, kuram pirmajam izdevās iziet atklātā kosmosā.

Filmā “Pirmie kosmosā” abus leģendāros kosmonautus attēlo krievu kinozvaigznes Konstantīns Habenskis un Jevgēņijs Mironovs. Tās uzņemšana izmaksāja aptuveni astoņus miljonus eiro (0,5 miljardus rubļu). Filmas režisors - Dmitrijs Kiseļevs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti