Latvijā pēc saslimšanas ar Covid-19 miris slavenais dienvidkorejiešu kinorežisors Kims Kiduks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijā pēc saslimšanas ar Covid-19 mūžībā devies dienvidkorejiešu kinorežisors Kims Kiduks (20.12.1960.-11.12.2020), aģentūrai LETA apstiprināja Latvijā dzīvojošais krievu režisors Vitālijs Manskis.

Starptautiskā dokumentālā kino festivāla "Artdocfest/Riga" prezidents Manskis apliecināja, ka režisors miris no komplikācijām saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Kiduks ir uzskatāms par vienu no slavenākajiem Dienvidkorejas kinorežisoriem. Viņa filmas saņēmušas atzinību vairākos filmu festivālos, padarot viņu par vienu no nozīmīgākajiem Āzijas kinorežisoriem.

Režisors saņēmis 69.Starptautiskā Venēcijas kinofestivāla galveno balvu - "Zelta lauvu" par 2012.gada kinolenti "Pietà" jeb "Pieta", savukārt 61.Starptautiskā Venēcijas kinofestivālā viņš saņēma "Sudraba lauvu" kā labākais režisors par 2004.gada kinolenti "3-Iron".

Savukārt 54.Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā Kiduks saņēma "Sudraba lāci" kā labākais režisors par 2004.gada filmu "Samaria" un 2011.gadā Kiduks saņēma 64.Kannu starptautiskā kinofestivāla otro prestižāko balvu "Un Certain Regard" par kinolenti "Arirang".

Kiduks dzimis 1960.gada 20.decembrī. No 1990. līdz 1993.gadam viņš studējis tēlotājmākslu Parīzē. Atgriežoties Dienvidkorejā, Kiduks uzsāka savu karjeru kā scenārists un ieguva galveno balvu scenāriju konkursā, ko 1995.gadā organizēja Dienvidkorejas Filmu padome. Jau nākamajā gadā, Kiduks uzņēma savu debijas filmu "Crocodile", kas saņēma Dienvidkorejas kinokritiķu atzinību.

Kiduks atzinis, ka ceļu uz starptautisko kino arēnu viņam pavēra 2000.gada filma "The Isle", kas tika demonstrēta Toronto starptautiskajā filmu festivālā. No 1996. līdz 2019.gadam režisora filmogrāfiju veidoja 24 kinolentes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti