Latvijā oktobrī notiks Manhetenas Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgā un citās Latvijas pilsētās no 1. līdz 6. oktobrim jau tradicionāli norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls. Rīgā festivāla programmu varēs skatīt kinoteātrī ''Splendid Palace'' divas dienas - 4. un 5. oktobrī. Festivāla filmu skates notiks arī Cēsīs, Daugavpilī, Kuldīgā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Siguldā, Valmierā un Ventspilī, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Jau astoto gadu pēc kārtas Latvijas kino skatītāji apvienosies ar kinomīļiem no simtiem pilsētu vienā pasaules skatītāju žūrijā, lai izvēlētos labāko filmu no festivāla ''Manhattan Short Film Festival'' (Ņujorka, ASV) finālistiem. Šis ir lielākais īsfilmu festivāls pasaulē un īpašs ar to, ka tiesneši ir paši skatītāji kinozālē – katrs skatītājs saņem anketu un balso par viņaprāt labāko īsfilmu un aktieri.

Festivāla fināla programmai tiek atlasītas labākās 10 filmas no iesūtītajām. Šogad festivāls saņēma 1250 filmas no 70 valstīm. Fināla programmā ir iekļuvušas filmas no Francijas, Irānas, Kanādas, Vācijas, Somijas un ASV.

“Žanru dažādība šogad ietver dziļu drāmu, elpu aizraujošu trilleri, lielisku komēdiju, zinātnisko fantastiku ar negaidītiem sižeta pavērsieniem un pat filmu par tik reto sporta tēmu,” sola organizatori.

Starp finālistēm šogad ir rekordliels filmu skaits, kuru režisores ir sievietes – piecas filmas, tai skaitā filma no Irānas “Auto vadīšanas stundas”, režisore Mazie Riahi.

Tradicionāli vairākas festivāla filmas jau ir prestižu starptautisku festivālu laureātes. Filma no Francijas “Neftas futbola klubs” par Tunisiju tika izrādīta starptautiskajā kinofestivālā Klermonferānā, saņemot skatītāju balvu. Šajā festivālā ASV filma “Būvgruži” saņēma žūrijas speciālo balvu.

Līdere starp valstīm šogad ir Lielbritānija - finālā ir iekļuvušas trīs britu filmas, starp kurām īpaši var izcelt “Šķiršanās laiks” ar aktieri Timotiju Spollu, kuru skatītāji pazīst no filmām par Hariju Poteru. Savukārt Kinolente “Silvija” tika atzīta par labāko filmu, saņemot ''London Independent Film Awards'', savukārt klasiskā britu komēdija “Ģimenes romāns” vēsta par trakulīgas nakts sekām. Vēl programmā filmas: “Malu” (Vācija), “Spēle” (Somija), “Tējas nauda” (Kanāda) un “Pasaules malā” (ASV). Visas ''Mannhattan Short'' filmas finālistes automātiski tiek kvalificētas Oskara balvas nominācijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti