Latvijā notiks fotokonkurss «Kultūras pieminekļi «Vikipēdijā»»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijā jau trešo reizi notiks fotokonkurss "Kultūras pieminekļi "Vikipēdijā"" (Wiki Loves Monuments), vēsta "Vikipēdija"  - bezmaksas interneta enciklopēdija latviešu valodā. Konkursa mērķis ir popularizēt dalībvalstu kultūras mantojuma objektus un iegūt attēlus "Vikipēdijas" rakstu ilustrēšanai.

Konkursa pamatnoteikumi ir vienkārši. Konkurss notiek divās kārtās — nacionālā un starptautiskā. Katra dalībvalsts nodrošina pieminekļu sarakstu ar adresēm un identifikatoriem, un dalībniekiem savukārt jāaugšupielādē legālas fotogrāfijas.

Fotogrāfija var būt uzņemta jebkurā laikā, taču, lai attēls piedalītos konkursā, tas jāiesniedz no 1. līdz 30. septembrim.

Fotogrāfijai jābūt liela izmēra, to nevajag samazināt. Ar visiem citiem noteikumiem varat iepazīties noteikumu sadaļā. Ja ceļojot nofotografēti citu valstu kultūras pieminekļi, var piedalīties arī citos vietējos konkursos.

Pēc bilžu iesniegšanas žūrija izvēlēs bilžu labāko desmitnieku, kas piedalīsies starptautiskajā konkursa kārtā. 

"Kultūras pieminekļi "Vikipēdijā"" (Wiki Loves Monuments) ir ikgadējs starptautisks fotokonkurss, kas notiek septembrī. To rīko Vikipēdijas kopienas dalībnieki. Pirmais "Wiki Loves Monuments" konkurss notika 2010. gadā Nīderlandē. Kopumā tajā tika publicēti vairāk kā 12 500 attēlu. Nākamajā gadā pievienojās arī citas Eiropas valstis, un konkursa laikā dalībnieki augšupielādēja apmēram 170 000 attēlu. Arī turpmākajos gados konkursā iesniegto fotogrāfiju skaits bijis mērāms simtos tūkstošu fotogrāfiju.

Latvijas kultūras mantojuma saraksts ietver vairāk nekā 7000 objektu — tie ir arhitektūras, vēstures, rūpniecības un arheoloģiskie pieminekļi. 2015.gadā konkursā iesniedza 3423 bildes, bet 2016.gadā 2164 bildes.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti