Latvijā izrādīs skandalozo Kešiša filmu «La vie d'Adèle»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 11. oktobra kinoteātros Latvijā būs skatāma franču režisora Abdelatifa Kešiša skandalozā filma "La vie d'Adèle" (pie mums kinoteātros ar nosaukumu "Zils ir vissiltākā krāsa"). kura guva uzvaru šīgada Kannu kinofestivālā.

Franču režisora Abdelatifa Kešiša filma „Zils ir vissiltākā krāsa" ir atklāts un juteklisks stāsts par pieaugšanu, mīlestību un  attiecībām. 15 gadus vecā Adele ļaujas sevis meklējumiem, laužot savus un apkārtējo stereotipus.  Viņas dzīve pilnībā izmainās, kad meitene iemīlas Emmā – jaunā sievietē, kas palīdz viņai pieaugt un atklāt jūtu pasauli.

Abdelatifa Kešiša filma ir šī gada 66. Starptautiskā Kannu kinofestivāla laureāte un Zelta palmas zara saņēmēja – pirmais kinodarbs festivāla vēsturē, par kuru piešķirts augstākais apbalvojums ne tikai režisoram, bet arī abām galveno lomu atveidotājām.

Pirmajā filmas seansā 11.oktobrī plkst. 18.30 kino "Splendid Palace" skatītājus uzrunās kino žurnāliste Kristīne Giluce un Francijas institūta Latvijā pārstāvis.

Filmu kopā ar citiem pasaules kinoteātriem izrādīs lielākie Latvijas kinoteātri: "Forum Cinemas", "Splendid Palace", "Multikino", "Kino Bize", "Kino Balle" Liepājā, "Renesanse" Daugavpilī, "Gaisma" Valmierā, "Silver Screen" Rēzeknē, "Vidzeme" Madonā, "Auseklis" Talsos un Rūjienā.

Filma ir pazīstama ar diviem nosaukumiem: "Zils ir vissiltākā krāsa", kā arī „Adele: 1. un 2. daļa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti