Kultūras ziņas

Daugavpils – "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027" kandidāte

Kultūras ziņas

Ekranizēts operetes iestudējums "Trīs zvaigznes. Zigfrīds"

Latvijā uzņem kungfu komēdiju "Neredzamā cīņa"

Latvijā filmē kungfu komēdiju «Neredzamā cīņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šobrīd Rīgā notiek notiek Igaunijas, Latvijas, Grieķijas, Vācijas un Somijas kopražojuma filmas "Neredzamā cīņa" uzņemšana. Igauņu režisors Rainers Sarnets to iecerējis kā kungfu komēdija, kas notiek Pareizticīgo klosterī Padomju Savienībā 20. gadsimta 70. gados. Lielākā daļa šī vērienīgā kinoprojekta filmēšanas notiek Latvijā, arī ar Latvija aktieru un kinoprofesionāļu līdzdalību.

Padomju Savienībā dzīvojošais filmas galvenais varonis aizraujas ar kungfu un uzzina, ka ar to slepeni nodarbojas pareizticīgo baznīcas klostera mūki. Viņš nolemj mest laicīgo dzīvi pie malas un iestājas klosterī. Filmas varoņiem kungfu cīņas māksla ir veids, kā pārvarēt savu personīgos dēmonus – lepnību, iedomību un iekāri.

Filmēšanā iesaistīti papildspēki no Losandželosas, kas palīdz aktieriem izpildīt horeogrāfiju un trikus. Viens no tiem ir kungfu un kaskadieru triku meistars Eddie Tsai no ASV, kuram šī ir pirmā reize Latvijā un darbs pie šīs lentes ir aizraujošs, jo meistars var iepazīstināt aktierus ar kungfu ideju un savienot to ar režisora iecerēm. 

Latvijas līdzdalība šī starptautiskā projekta tapšanā ir ļoti nozīmīga, jo lielāko daļu filmas uzņem Latvijā. Otrā plāna lomās piedalās arī latviešu aktieri un reperis Fiša. Filmā skanēs dažāda veida Latvijas mūzika, arī komponists tiek meklēts no Latvijas. Vēl uzņemšanas grupā strādā arī mākslinieks Mārtiņš Straupe un kostīmu māksliniece Berta Vilipsone.

Filma top ar Nacionālā kino centra atbalstu un Rīgas Filmu fonda līdzfinansējumu.

Nacionālā kino centra vadītāja, kinokritiķe Dita Rietuma skaidro: "Šis ir samērā ambiciozs kopdarbs, nopietns liels starptautisks projekts. (..) Filmas budžets ir milzīgs Baltijas filmu kontekstā, tas ir starp diviem un trim miljoniem. (..) Tas ir piesaistījis Eiropas "Eurimage" fonda finansējumu, un arī par šī ļoti prestižā fonda atbalstu parasti mazu valstu filmām nākas ārkārtīgi sīvi cīnīties. (..) Arī stāsts ir ārkārtīgi interesants, jo tā ir neiedomājamu motīvu un tēmu savienošana, tur ir nostalģija pēc kaut kādiem zudušā laika motīviem, tur ir ironija par šo nostalģiju, tur ir ietekmes no Āzijas kino un tas ir viss ir miksēts ar dullu atraktivitāti, par ko liecina arī ļoti sarežģītie specefekti un kaskadieru iesaiste – interesants, sarežģīts, provokatīvs, atraktīvs, arī savā ziņā ļoti ironisks stāsts, kurā ir samiksēti Āzijas un Austrumeiropas kultūras motīvi."

Šobrīd starptautiskā kinoprojekta "Neredzamā cīņa" uzņemšana tuvojas jau noslēgumam. Pie skatītājiem tā nonāks 2023. gada rudenī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti