Latvijā desmito reizi norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 22. septembra līdz 2. oktobrim Latvijas pilsētās norisināsies 25. starptautiskais īsfilmu festivāls "Manhattan Short". Šogad festivāls Latvijā atzīmē savu 10 gadu jubileju, kam par godu pirmo reizi tika rīkots arī Latvijas jauniešu veidoto īsfilmu konkurss, informēja organizatori.

Rīgā kino festivāla seansi notiks no 30. septembra līdz 2. oktobrim kinoteātros "Splendid Palace" un "K.Suns". Jūrmalā, Liepājā, Cēsīs, Ventspilī, Valmierā, Siguldā, Daugavpilī un citās lielākajās Latvijas pilsētās festivāls norisināsies no 22. septembra līdz 2. oktobrim. Pirms Manhetenas īsfilmu festivāla programmas tiks demonstrēta Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa uzvarētāja ekranizējums.

"Festivāls ir kļuvis par tradicionālu Latvijas kino sastāvdaļu," stāsta festivāla organizators Latvijā, kino režisors Staņislavs Tokalovs, "un šogad mēs sarīkojām arī savu "mazo" – Latvijas jauno kino veidotāju konkursu, kura uzvarētāja filmu demostrēsim pirms "Manhattan Short" 2022. gada programmas, tādējādi dodot iespēju mūsu jauniešiem parādīt savus darbus plašākai auditorijai un motivējot radīt savus oriģināldarbus."

Šogad "Manhattan Short" programmā būs skatāmas filmas no  Skotijas, Čehijas, Slovākijas, Spānijas, Austrālijas, Somijas un Libānas, kā arī pa divām filmām no Francijas un ASV. Finālisti pārstāv labākās īsfilmas no 868 pieteikumiem no 70 valstīm.

"Šī gada festivāla programmas filmas skar spektru tēmu, sākot no attiecību problēmu risināšanas līdz pat pārcilvēciskām spējām un mistikai. Kāda no filmām atklās skatītājiem 11. septembra notikumu caur aculiecinieka skatījumu; cita – parādīs veidu, kā izvairīties no nosodījumiem sociālajā un ekonomiskajā hierarhijā; vēl kāda – atklās paralēles starp jauno paaudzi un protestējošiem brīvības cīnītājiem," vēsta festivāla rīkotāji. "Ekranizējumā "Dons vs Zibens" redzēsim slaveno aktieri Pīteru Mullanu, kurš zināms no "Netflix" populārā seriāla "Mežonīgo Rietumu pasaule". Īsfilma "Brīvais kritiens" par finansiālās pasaules darbības principiem balstīta uz fragmentu no holandiešu rakstnieka Jorisa Lujendika grāmatas "Peldēšana ar haizivīm". Vairākās filmas ir režisoru un scenāristu personīgā pieredze vai balstītas uz patiesiem stāstiem."

Festivālā "Manhattan Short" vairāk nekā 100 000 kinomīļu visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar mērķi – skatīties un balsot par labākajām pasaules īsfilmām. Skatītāju balsojums tiek nosūtīts uz "Manhattan Short" galveno mītni, un uzvarētājs tiks paziņots 2022. gada 3. oktobrī ceremonijā Ņujorkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti