Kultūras ziņas

Māris Bērziņš turpina Gūtenmorgena stāstus

Kultūras ziņas

Latgales kongresa simtgadei veltīta izstāde "Pāri slieksnim"

Latvijā demonstrēs "Ātros igauņu puišus"

Latvijā demonstrēs «Ātros igauņu puišus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šonedēļ no 5.maija uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonāks Igaunijas, Latvijas un Somijas kopražojuma komēdija “Ātrie igauņu puiši”. Režisora Jāka Kilmi filma ir par 20.gadsimta 80. gadu Igaunijas jauniešiem, kuri iepazīst līdz tam nesasniedzamo Rietumu pasauli. Ja atminaties šo vēstures posmu, droši vien atcerēsieties arī to, ka padomju cilvēkam Rietumos tolaik gadījās iekulties komiskās situācijās.

No 80. gadu Padomju Igaunijas aizbēg trīs jaunieši, bet, nokļūstot kārotajā Rietumu pasaulē, šiem varoņiem ne vienmēr viss ir bauda. “Ātrie igauņu puiši” ir pēdējā igauņu režisora Jāka Kilmi komēdija, kas tapusi sadarbībā ar Somijas, kā arī Latvijas “Film Angels Production” profesionāļiem.

"Šie ir gadi, kas atkal sāk nākt modē mūzikas industrijā. Tas ir kaut kāds cikls, kas ir noiets un atkal kļūst aktuāls. Ir pagājis laiks, lai mēs varētu paskatīties kaut kā savādāk," saka “Film Angels Productions” producents Jānis Kalējs.

Latvijas kino nozarē "Film Angels" ir nepārspēti kopražojuma filmu veidošanā. Igauņu puišu filmēšanā latviešus pārstāvēja producenti un filmas operators.  

"Ir latviešu operators Aigars Sērmukšs. Šī ir pirmā viņa pilnmetrāžas filma. Viņš pirms tam jau ir strādājis ar režisoru Jāku Kilmi," turpina Kalējs. "Arī visa pēcapstrāde ir veikta Latvijā. Tā ir milzīga sadaļa no izmaksām."

Eiropas Savienībā kopražojuma filmas tiek atbalstītas, un līdz ar to ir svarīgi, lai šis kino būtu saprotams ne tikai filmas režisora mentalitātei. Kā skaidro Jānis Kalējs, šajā filmā igauņu humors būs saprotams vairumam skatītāju.

"Šajā filmā varbūt ir pāris vietas, kur konteksts līdz galam nav saprotams, lai smietos par to, par ko smejas tikai igauņi vai somi, bet domāju, ka 90% mums visiem ir saprotams," norāda Kalējs.

“Ātrie igauņu puiši” uz Latvijas kino ekrāniem nonāks jau šo piektdien, 5.maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti