Kultūras ziņas

Leļļu festivāls Rīgā

Kultūras ziņas

"Herbe ar lielo cepuri" Latvijas Leļļu teātrī

Latviešu meitene Venēcijas kinofestivāla žūrijā

Latviešu meitene Venēcijas kinofestivāla žūrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz 6.septembrim Itālijā turpinās 71.Venēcijas kinofestivāls, kas ir vecākais Eiropā un vien no prestižākajiem pasaulē. Ieva Ķeruka, jauna angļu valodas tulkotāja no Rīgas, bija viena no trim nacionālās atlases finālistiem, bet Venēcijas kinofestivāls tieši viņu atzina par jauno kino recenzentu uzvarētāju, un tā Ieva ieguva ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu.

Projekts saucas "28 reizes kino" jeb tieši 28 Eiropas valstu pārstāvji, no katras valsts pa vienam. Jaunieši, izturējuši īpašu atlasi, ko Latvijā pārstāvēja "Europa Cinemas" kinoteātris "Splendid Palace", tagad veido Venēcijas kino festivāla jauniešu žūriju.

Latvijas pārstāve Ieva Ķeruka 12 festivāla dienas skatīsies filmas, filmas un filmas un neslēps savu viedokli par to, kas ir un kas nav labs kino jauniem cilvēkiem.

Tā, protams, ir nenovērtējama pieredze, jo es šaubos, ka jelkad vēl šeit atgriezīšos, lai gan, protams, ceru," saka jauniešu žūrijas “28 times cinemas” pārstāve Ieva Ķeruka, stāstot, ka ir gana daudz semināru un diskusiju, taču vislielākā pieredze radusies, vienkārši runājot ar cilvēkiem.

Lai izlemtu Eiropas "Delux" balvas likteni, ko pieķir Eiropas parlaments māklinieciski pārliecinošai jauna Eiropas autora filmai, parlamenta pārstāvji Venēcijā tiksies ar jauniešiem īpašā sarunu raundā, kas notiks sestdien. Pagaidām 28 astoņu valstu žūrijas pārstāvji diskutē kino profesionāļu vadībā.

Pasaulē vecākais kinofestivāls ir radījis jauneklīgāko žūriju. Iespējams, raizēm par kino novecošanos, ir iemesls.

Kā iepriekš jau vēstīts, par "Zelta lauvu" 71. Venēcijas kinofestivālā cīnās 20 filmas. Rezultāti būs zināmi 6.septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti