Latviešu īsfilmas izrādīs kinofestivālos Maķedonijā un Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šīs un nākamās nedēļas laikā divos starptautiskos Eiropas kinofestivālos Maķedonijā un Vācijā tiks izrādītas pēdējo gadu spilgtākās un nopelniem bagātākās latviešu īsfilmas.

Eiropas filmu fesitivālā “Cinedays”, kas nākamnedēļ jau 14. gadu norisinās Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē, kā atsevišķa festivāla programmas daļa tiks prezentēta Rīgas starptautiskā filmu festivāla "2Annas" izveidotā latviešu īsfilmu izlase, kurā iekļautas 2014. un 2015. gada "2Annās" izrādītās latviešu īsfilmas.

Programmu veido septiņas filmas – Vladimira Leščova “Lietus dienas”, Edmunda Jansona “Roņu sala”, Staņislava Tokalova “Mazliet ilgāk”, Zanes Oborenko “IMG_00:01.JPG”, Astras Zoldneres “Trauslā sirds”, Lailas Pakalniņas “Īsfilma par dzīvi”, kā arī Raita un Laura Ābeļu filma “Kastrāts Kuilis”, kas pēc "Grand Prix" iegūšanas Tamperes īsfilmu festivālā, šobrīd pretendē uz ASV Kinoakadēmijas balvu “Oskars” labākās īsfilmas kategorijā. Izlasi ar ievadvārdiem pieteiks festivāla "2Annas" programmu kuratore Laima Graždanoviča.

Savukārt 31. Berlīnes starptautiskā īsfilmu festivāla “Interfilm” fokusā šogad ir Baltijas valstīs veidotie darbi, un šīs nedēļas laikā Vācijas galvaspilsētā tiks izrādītas četras Igaunijas, Lietuvas un Latvijas īsfilmu programmas. Latvijas īsfilmu programmā iekļautas Kaspara Janča, Edmunda Jansona, Vladimira Leščova, Reiņa Pētersona, Jurģa Krāsona, brāļu Ābeļu un Lizetes Murovskas filmas.

Festivāla starptautiskā konkursa žūrijā šogad, līdzās Vācijas, ASV un Lielbritānijas kino profesionāļiem, Latviju pārstāv festivāla “2Annas” programmas direktore, režisore un publiciste Astra Zoldnere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti