Latviešu filmu maratonā gaidāmas vairākas pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

4. maijā jau tradicionāli Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", norisināsies "Latviešu filmu maratons". Programmā ir iekļautas vairāku filmu pirmizrādes.

"Pirmizrāžu sērija lieliski iederas 4. maija gaisotnē," Latvijas Radio raidījumā Kultūras Rondo" vērtē kino žurnāliste Kristīne Matīsa. “Gan "Sestā diena", Brigitas Eglītes filma, kas ir pilnīgi ārēji necils stāstiņš par viena maza pagasta centru. Tā ir tā īstā dzīve, kas notiek ārpus Rīgas. Ļoti labi Latvijas valsts svētkos rāda Latviju, kāda tā šodien ir.”

Brigitas Eglītes filmu “Sestā diena” varēs noskatīties seansā plkst. 16 Lielajā zālē.

Pirmizrāžu sēriju iesāks divas animācijas filmas. Seansā plkst. 10.30 varēs noskatīties Daces Rīduzes jaunāko darbu “Puteklis” par izglītoto Putekli, kas dzīvo grāmatplaukta putekļu pasaulē un tīrīšanas dienā iepazīstas ar istabas saimnieku – zēnu, kam līdz šim dzīve likās pārāk garlaicīga. Pirmizrāde būs arī Jāņa Cimmermaņa filmiņai “”Parīzes noslēpumi”, kas ir jauns stāsts sērijā par ''Avārijas brigādes'' vīriem.

Savā ziņā simboliski veidots ir projekts – dokumentālā filma “2018” –, kas ir "Vides filmu studijā" tapis darbs, kā noslēgums un vainagojums televīzijas īsfilmu ciklam.

“Mākslinieciski interesants uzdevums, ka no 15 filmēšanas grupu dažādi uzņemtajām īsfilmām režisors Dainis Kļava ir atnācis ar tādu visu redzošā dieva aci, pārskatījis visas šīs 15 pasaulītes un izveidojusi gleznu par to, kāda bija Latvija savā simtgades gadā,” par filmu stāsta Matīsa.

Filmas “2018” pirmizrāde seansā plkst. 20 Lielajā zālē.

“Ļoti nopietna filma par nopietnu personību, es teiktu, ka šī filma vairāk dos tiem cilvēkiem, kas jau zina, kas ir Ilmārs Blumbergs, jo režisore nenodarbojas ar elementāru patiesību skaidrošanu,” ar režisores Dzintras Gekas jaunāko darbu “Ilmārs Blumbergs” iepazīstina Matīsa. “Viņš ir filmēts savā izstādē ar simbolisko nosaukumu "Es nemiršu", viņš stāsta par saviem darbiem. Tas ir padziļināts skatījums uz Ilmāru Blumbergu.”

Pirmizrādes seanss plkst. 18 Lielajā zāle.

Latvijas filmu maratons kinoteātrī “Splendid Palace” tradicionāli norisināsies 4. maijā. Tie būs bezmaksas seansi abās kinozālēs visas dienas garumā un brīvdabas seanss kinoteātra priekšpagalmā vakara noslēgumā. Brīvdabas seanss iecerēts Simtgades programmas noskaņās – ar Juri Kaukuli, Jauno Jāņu orķestri un Rozes Stiebras filmu “Saule brauca debesīs”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti