Latviešu filmu klasikas pērle «Pie bagātās kundzes» izdota DVD formātā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sērijā "Latvijas filma" iznākusi leģendārās padomju laika kinofilmas "Pie bagātās kundzes" digitāli restaurētā versija - režisora Leonīda Leimaņa pēdējā filma, kuru daudzi uzskata par labāko no viņa radītajām.

"Latvijas filmas" sērijas DVD tā skatāma pilnībā digitāli restaurēta, turklāt izdevums papildināts ar unikālu izziņas materiālu - dokumentālu filmu "Filmas arheoloģija. Pie bagātās kundzes", kas ļaus skatītājam iepazīt leģendārās melodrāmas tapšanas aizkulises.

Par latviešu kino romantiķi dēvētais režisors Leonīds Leimanis savu piekto un pēdējo filmu uzņēma pirms 45 gadiem. Piecu bērnu tēvs, iemīlējies par 30 gadiem jaunākā meitenē, viņš radīja savas dzīves skaistāko kino stāstu pagājušā gadsimta 30.gadu Rīgā. "Pie bagātās kundzes" nezaudē savu aktualitāti, īpaši, kad tuvojas vēlēšanas.

DVD papildus materiālos iekļautās dokumentālās filmas "Filmas arheoloģija. Pie bagātās kundzes" režisore ir Agita Cāne-Ķīle, scenāriste - Daira Āboliņa. Šī radošā komanda skatītājiem pazīstama jau no iepriekšējām sērijas filmām, kas pētījušas tādu kino leģendu kā "Vella kalpi", "Ceplis", "Pūt, vējiņi" un citu latviešu kino svarīgu darbu tapšanu.

"Leonīda Leimaņa filma "Pie bagātās kundzes" ir saglabājusi neatkārtojamu 30.gadu dzīves stila sajūtu. Tā ir filma, kuru mēs zinām gandrīz no galvas, bet tikai tagad, restaurētā versijā, beidzot spējam ieraudzīt simtiem melnbalto nianšu un gaismēnu, ko slēpj gan brīnišķīgais Mārtiņa Kleina kameras darbs, gan aktierspēles pustoņi. Uzsākot dokumentālo projektu "Pie bagātās kundzes. Filmas arheoloģija", meklējām dokumentālas liecības, uzklausījām filmas radošās grupas cilvēkus, taču mums ne prātā nenāca, ka  šī filma slēpj tik personisku mīlestības un kaislību stāstu," teic kinokritiķe Daira Āboliņa.

Sērijā "Latvijas filma" tiek izdotas filmas, kas kļuvušas par notikumu Latvijas kultūras dzīvē. Līdz ar "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" un "Ezera sonāti", "Pie bagātās kundzes" ir starp pirmajām Latvijas kino zelta fonda filmām, kas iznāk DVD formātā ar digitāli restaurētu attēlu un skaņu. Vēl šī gada pēdējās dienās sagaidāms arī "Ābols upē" DVD izdevums, kā arī Latvijas kultūras kanonā iekļautā dokumentālā filma "Šķērsiela", tās otrā daļa "Jaunie laiki šķērsielā" un dokumentālā filma "Dokumentālists".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti