Latviešu filmām portālā «filmas.lv» Ziemassvētku laikā vētraina piekrišana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vētrainu publikas interesi Ziemassvētku laikā piedzīvojis Nacionālā kino centra (NKC) portāls "filmas.lv". Kā lsm.lv pavēstīja NKC pārstāve Kristīne Matīsa, nedēļas laikā "filmas.lv" savāca 24 tūkstošus skatījumu. Par filmu-rekordisti kļuvusi Vara Braslas filma "Ziemassvētku jampadracis" (1993), kura skatīta vairāk nekā 1000 reižu.

NKC portālā "filmas.lv", kur Latvijas filmas pieejamas tiešsaistē jebkurā laikā un jebkurā vietā visā Latvijas teritorijā, 2016. gada Ziemassvētkos un gadumijā var noskatīties atkal jaunus darbus, ar ko papildināta līdz šim jau apmēram 100 filmu lielā kolekcija.

Ziemassvētku nedēļas laikā astoņās dienās portāla apmeklētāji skatījušies filmas ar kopējo ekrāna laiku 22 diennakšu garumā, portāls piedzīvojis apmēram 24 000 lapu skatījumus.

Ziemassvētkos skatītāko filmu sarakstā otro vietu ieņem "filmas.lv" izlases jaunākā filma - spēles īsfilmu "Četri mielasti" (2012), kuru uzņēmusi režisore Liene Linde. Filma skatīta vairāk nekā 900 reižu.

"Ziemassvētku jampadracis", tāpat kā divas Rozes Stiebras animācijas filmas "Kalado" un "Visi kakti norasoja" (abas 2002), portāla tiešsaistes sadaļā ievietotas tikai uz mēnesi, līdz 19. janvārim.

Jau vēstīts, ka portāls "filmas.lv" tapis pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas ar Eiropas Savienības atbalstu, tā izveidē sadarbojas Nacionālais kino centrs  un  Kultūras informācijas sistēmu centrs, kas nodrošina portāla tehnisko darbību. Kopš 2016. gada Jāņiem portāla videosaturs pieejams ne tikai datora pārlūkprogrammās, bet arī izmantojot viedtālruņus un planšetdatorus ar jaunākajām "iOS" un "Android" operētājsistēmu versijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti