Latviešu filmai «Rīga - 2041» balva Korejas 3D filmu festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latviešu pirmā 3D filma "Rīga - 2041" apbalvota ar speciālbalvu Korejas starptautiskajā 3D festivālā.

Korejas 3D festivāls, kas ir viens no vadošajiem pasaules kinofestivāliem streoskopisko filmu žanrā, šogad norisinājās septīto reizi. Septembra pirmajā pusē Dienvidkorejas lielākajā ostas pilsētā Pusanā tika izrādītas 40 filmas no 17 pasaules valstīm, tajā skaitā pirmā latviešu 3D filma "Rīga - 2041". Filmas sacentās desmit kategorijās un ieguva Korejas starptautiskā 3D festivāla speciālbalvu.

Filma "Rīga - 2041", kas savu pirmizrādi piedzīvoja šā gada sākumā, stāsta par Rīgu laikā, kad to pārņēmis laimes kults. Tajā ir apvienoti vairāki nesaistīti stāsti, kas ataino cilvēku meklējumus pēc laimes. Pie filmas strādājusi starptautiska režisoru komanda - latviešu režisori Kārlis Vītols un Didzis Eglītis, kā arī Trīna Rūmeta no Igaunijas un rumāņu režisore Adina Istrate. Stāstu varoņus atveido Inga Tropa, Loreta Ezeriņa, Georgijs Surkovs, Dainis Gaidelis, Jurijs Djakonovs, Sandra Kļaviņa un citi.

"Rīga - 2041" šobrīd skatāma arī nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps", kas no 15.septembra līdz 15.oktobrim norisinās kinoteātrī "Forum Cinemas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti