Latviešu animācija saņem balvas festivālā Šveicē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

 

Latviešu režisori Anete Melece un Ēvalds Lācis 11. Starptautiskajā Animācijas filmu festivālā "Fantoche" ("Fantošs") Šveicē saņem godalgas.

Ēvalda Lāča filma "Eži un lielpilsēta" (2013.) saņēma bērnu žūrijas galveno balvu „Best Kids” un arī publikas balvu kategorijā „Animācija bērniem”. Lāča darbs 34 filmu konkurencē tika atzīts par labāko. Bērnu žūriju pārliecināja "filmas saistošie un pārsteidzošie notikumi un tās īpašais izgatavošanas veids - dzīvnieku žesti un spēja sižetu izklāstīt raiti un skaidri, kaut tajā netiek runāts".

Filma "Eži un lielpilsēta" ir stāsts par dzīvnieku un cilvēku pasaules savstarpējo mijiedarbību. Kādā rītā, ezim pamostoties, viņa iemīļotais mežs ir pazudis. Tā atgūšanai ežu pāris rada īpašu plānu. Filma producēta Rīgas animācijas filmu studijā "Animācijas brigāde".

Latviešu režisores Anetes Meleces filma "Kiosks" ("The Kiosk", 2013) kategorijā „Šveices konkurss” vienpadsmit filmu konkurencē saņēma žūrijas īpašo balvu un publikas balvu.

Filma "Kiosks" ir stāsts par kioska pārdevējas Olgas vienmuļo ikdienu. Viņa sapņo par ceļojumu uz kādu eksotisku zemi. Šis sapnis šķiet nepiepildāms. Taču notiek kāds negadījums un Olgas dzīve pārvēršas. "Kiosks" ir režisores maģistra diplomdarbs Lucernas Mākslas augstskolā. Tā producēta Cīrihes filmu studijā „Virage Film”. Šveicē veidoto filmu atbalstījis arī Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Festivāla Starptautiskajā filmu konkursā ar filmu "Starptautiskā tēva diena" piedalījās režisors Edmunds Jansons (studija "Atom Art") .

Festivāls norisinājās no 3. līdz 8. septembrim Šveices pilsetā Bādenē.

Informācija par festivālu un pārējo godalgu ieguvējiem www.fantoche.ch

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti