Lailas Pakalniņas «Īsfilmu par dzīvi» izrādīs Bogotas festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskais Bogotas īsfilmu festivāls (Kolumbija) izziņojis, kuras no vairāk nekā 3600 filmām, kas pieteiktas no 112 valstīm, ir iekļautas šī nozīmīgā Latīņamerikas festivāla konkursa programmā. Nosaukto vidū ir arī filma no Latvijas - Lailas Pakalniņas dokumentālā lente "Īsfilma par dzīvi".

"Īsfilma par dzīvi" ir divas minūtes gara (tātad īsa) "nulles budžeta" filmiņa, kuras tapšanā piedalījušies arī operators Uldis Jancis un skaņu režisors Anrijs Krenbergs. Filmā iemūžināts Nīcas futbola komandas pārdzīvojums pēcspēles soda sitienu laikā.

"Īsfilma par dzīvi" kopš pirmizrādes Oberhauzenes īsfilmu festivālā 2014.gadā intensīvi izrādīta ļoti daudzos festivālos pasaulē (Itālijā, Igaunijā, Irānā, Korejā, Vācijā, Lietuvā, Anglijā, Beļģijā un citur), taču režisore īpaši lepojas ar filmas dalību starptautiskajā futbola filmu festivālā "Cinefoot" Brazīlijā.

"Īsfilma par dzīvi" pie skatītājiem pasaulē bieži ceļo arī kā Oberhauzenes īsfilmu festivāla kolekcijas sastāvdaļa, bet filmas izrādīšanas licenci iegādājusies Vācijas televīzijas kompānija ZDF. Pagājušajā nedēļā filma tika izrādīta Ščecinas Eiropas filmu festivālā, bet novembrī to rādīs īsfilmu festivālā Nīderlandē.

Bogotas īsfilmu festivāls, kas nupat oficiāli paziņoja savu programmu, sāksies 9.decembrī, bet noslēgsies 15.decembrī, kad daudzviet pasaulē atzīmē Svētās Lūcijas dienu. Festivāla simbols ir Svētā Lūcija, savukārt galvenā balva - Svētās Lūcijas statuete.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti