Lailas Pakalniņas «Ausma» pirmizrādi piedzīvos Tallinā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lailas Pakalniņas jaunākā pilnmetrāžas spēlfilma "Ausma" pasaules pirmizrādi piedzīvos festivālā "Black Nights" Tallinā šā gada novembrī. Filmas pirmizrāde Latvijā plānota 2015.gada nogalē.

Lailas Pakalniņas spēlfilmas "Ausma" pasaules pirmizrādei izvēlēts Tallinas festivāls "Black Nights", kas pēc 19 gadu darbības šogad sasniedzis A klases festivāla statusu un kļuvis par vienīgo tādu Baltijā un Ziemeļvalstīs. Spēlfilma "Ausma", kas iekļauta festivāla oficiālajā konkursa skatē, ir starptautisks Latvijas, Polijas un Igaunijas kopražojums, arī tāpēc loģiska ir pasaules pirmizrāde reģiona nopietnākajā festivālā, norāda Nacionālā kino centra pārstāvji. Kā ziņots, filma šovasar jau tikusi prezentēta kinoprofesionāļu sabiedrībai Karlovi Varu festivāla sadaļā "Works in Progress".

SKRIENAM! SKRIENAM! SKRIENAM!Fragments no filmas AUSMA. Piedalās Valdemārpils, Dižstendes un Talsu bērni un Viktors Zborovskis (Polija). Vestarda Šimkus mūzika.

Posted by Ausma on Friday, 11 September 2015

Jau esam vēstījuši, ka "Ausma" ir melnbalts stāsts par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē - padomju laikā, kad ideoloģijas principu vārdā pieaugušie un arī bērni zaudēja orientierus. Padomju mītradē populārs bija stāsts par mazo pionieri Pavļiku Morozovu - viņš nodeva čekai savu tēvu, kurš nebija apmierināts ar padomju varas rīkošanos, un Pavļiku par to nogalināja paša ģimene. Pavļika Morozova "varoņdarbs" padomju propagandai kalpoja kā neapšaubāms paraugs jebkuram padomju pilsonim - kļūt par ziņotāju, lai ko tas maksātu. Filmā 75 gadus pēc Pavļika Morozova mazais zēns nosaukts par Jāni un dzīvo padomjlaika Latvijā, kolhozā ''Ausma''. Viņa tēvs ir padomju varas ienaidnieks un plāno sazvērestību, dēls nodod tēvu, un tēvs viņam atriebjas. Filma atklāj, ka "izmežģītas" smadzenes ir bīstamas visos laikos, arī mūsdienās.

Filmas "Ausma" scenārija autore un režisore ir Laila Pakalniņa, operators - Vojcehs Starons (Polija), mākslinieks - Jurģis Krāsons, skaņu režisors - Anrijs Krenbergs, montāžas režisors un līdzproducents - Kaspars Kallass (Igaunija). Galvenajās lomās - Antons Georgs Grauds, Vilis Daudziņš, Viktors Zborovskis (Polija), Andris Keišs, Liena Šmukste un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti