Kultūras ziņas

Gaidot "Kilograms kultūras 2018" ceremoniju

Kultūras ziņas

Mūžībā devies Andrejs Žagars

Top Lailas Pakalniņas kinostāsts par Sniegbaltīti

Laila Pakalniņa sākusi filmēt kinostāstu par Sniegbaltīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar simbolisku šķīvja sasišanu un sarkana balona palaišanu debesīs jaunu spēlfilmu šajās dienās sākusi uzņemt viena no starptautiski pazīstamākajām Latvijas režisorēm Laila Pakalniņa. Filmas nosaukums – “Spogulī”, tās mērķa auditorija būs jaunieši, un varbūt tāpēc režisore un operators izvēlējušies arī neparastu filmēšanas tehniku.

Lailas Pakalniņas filma “Spogulī” ir viena no četrām Nacionālā kino centra pērn atbalstītajām filmām, kas paredzētas bērnu un jauniešu auditorijai. Filmas scenāriju veido mūsdienīgots Sniegbaltītes stāsts, kas turklāt uzņemts novatoriskā filmēšanas tehnikā, imitējot pašbilžu jeb selfiju tehniku.

“Stāsts ir par to, ka ir mirklis pirms Sniegbaltītes piedzimšanas un tajā brīdī plosās stihija. Mēs viņu pie sevis saucam par magnētisko vētru. Nekas nekustas, transporta līdzekļi ir apstājušies, ielas ir bloķētas, un Sniegbaltītes tētis ir krosfita treneris, un šai sakarā Sniegbaltītes mammu uz dzemdību namu nogādā krosfitisti,” teic Laila Pakalniņa.

Tā kā filmā liela nozīmē ir jauniešu vidū arvien populārākajam sporta veidam krosfitam, aktieru atlasē būtisks kritērijs bijis laba fiziskā sagatavotība.

Vienā no galvenajām lomām – Sniegbaltītes pamāte – baleta prīma Elza Leimane.

Viņa atzīst – pēc pirmās filmēšanas dienas jūtas brīnišķīgi, ir aizrauta un priecīga: “Tāda pilnmetrāžas filma, loma – nu, godīgi sakot, tāds milzu sapņu piepildījums. Ārkārtīgi priecājos!”

“Ar Elzu mēs jau esam bijuši māsa un brālis “Dorianā Grejā” uz skatuves.. Tagad ejam tālāk, un te jau tās emocionālās saites būs vēl spēcīgākas,” papildina aktieris Lauris Dzelzītis. 

Īpašu uzdevumu veikšanai filmā piesaistīti arī īsti krosfiteri. Kā skaidro aktieru atlases aģente Gunita Groša, bijis iekšējais konkurss: “Noteikumi, kas viņiem bija jāiztur, tas ir visiem ļoti slepeni, to mēs nezinām, bet viņi ir ļoti forši, ļoti pozitīvi, ļoti.. Viņi ir gatavi nest un nest to smagumu… savām rokām.”

Krosfita treneris Mārcis Mucenieks smejas – sākumā viņiem teikts, ka smagumi jāpanes kādas trīs reizītes, tad – jau deviņas. “Pirmo reizi filmējamies, un tad mēs pa īstam sākam saprast, kā tas būs,” viņš saka. 

Pirmajā filmēšanas dienā laukumā bija ap 50 cilvēku, to vidū specefektu meistari, kuru uzdevums bija bezsniega apstākļos radīt sniega vētru, bet gaismu departamentam bija jāsarūpē mākslīgais zibens. Lailas Pakalniņas veidotais Sniegbaltītes stāsts uz ekrāniem ir gaidāms 2020. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti