Labs kino un vēl neatklāti ģēniji «RojaL»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 23.līdz 25.jūlijam Roja pārvērtīsies par Latvijas kino galvaspilsētu – jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies kinofestivāls „RojaL”, kas, kā ierasts, saliks savus akcentus pasaules kino kartē.

Kurš saņems „Zelta RojaL”, kuram piešķirs sudrabu jeb žūrijas specbalvu, bet kurš kļūs par skatītāju balvas īpašnieku? – Sīvā cīņā „RojaL” konkursa skatē sacentīsies latviešu, igauņu, lietuviešu un arī poļu kinematogrāfistu jaunākās filmas, bet žūrijas priekšsēdētājas lomu jau uzņēmusies kinokritiķe un Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma. Taču, protams, ne tikai konkursa skate ir „RojaL” programmā. Izstādes un mūzika, RIX klavieru kvarteta uzstāšanās, dzejnieces Dzintras Žuravskas – viņas vārdus dziesmā „Svētelis” ietērpa Ēriks Ķiģelis – sumināšana un arī meistarklases norisināsies šajā piejūras pilsētiņā.

Šogad pirmos soļus animācijas smalkajā mākslā ierādīs godalgotais Edmunds Jansons, kura filma „Roņu sala” iekļauta pasaules nozīmīgākā animācijas filmu festivāla Anesī programmā – nevienam citam tas vēl nebija izdevies -, bet savu filmu programmu izrādīs Vladimirs Leščovs. Animācijas vēsturi izzināt palīdzēs leģendārā Arnolda Burova filmu skate – meistars, kurš ir Latvijas animācijas tēvs, šogad svinētu 100. dzimšanas dienu.

Festivālā iekļauta arī šogad oskarotā poļu melnbaltā drāma „Ida” un Rūdolfa Minga „Ļaunuma atspulgs”.

„RojaL” sola arī pārsteigumus, ko būs iespējams izbaudīt uz lielā ekrāna jūras krastā.

„RojaL” eksistenci šogad atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rojas novada dome un uzņēmēji. Vairāk info: www.rojal.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti