Kursieša filma «Oļegs» triumfē divos Eiropas kinofestivālos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jura Kursieša filma “Oļegs” turpina iekarot skatītāju un kino ekspertu mīlestību visā Eiropā. Jūnijā tā ieguvusi galvenās balvas divos starptautiskos kinofestivālos: "National Grand Prix" Briseles Starptautiskajā kinofestivālā un "Best Narrative Feature Film Award" Valletas kinofestivālā Maltā.

Briseles Starptautiskajā kinofestivālā filmas sacenšas trīs galvenajās kategorijās –  starptautiskais, Eiropas un nacionālais kino. Filma “Oļegs”, kas ir Latvijas, Lietuvas, Beļģijas un Francijas kopražojums, uzvarējusi nacionālajā konkursā, iegūstot "Grand Prix". Pasniedzot balvu Jurim Kursietim, žūrijas pārstāvji izcēla filmas veidotāju spēju radīt spilgtu klaustrofobisku mūsdienu Eiropas portretu.

Savukārt Valletas kinofestivāla Mazo nāciju kino konkursā filma dala uzvaru ar albāņu režisora Roberta Budinas kinolenti “Patvērums starp mākoņiem”. Piešķirot balvu, žūrija raksturojusi Jura Kursieša filmu kā skaudru ieskatu Eiropas pagrīdes pasaulē, ko pavada izcila aktierspēle un elpu aizraujošs sižets.

Jau vēstīts, ka latviešu režisora Jura Kursieša un studijas “Tasse Film” pilnmetrāžas spēlfilma “Oļegs” pirmizrādi piedzīvoja maijā starptautisko prestižajā Kannu kinofestivāla programmā "Directors’ Fortnight". Skaudrais, uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts par Latvijas nepilsoņa labākas dzīves meklējumiem Beļģijā radīja neviltotu interesi festivāla apmeklētājos, liekot stāvēt garās rindās pēc biļetēm un pulcējot pilnu zāli apmeklētāju – teju 900 skatītāju, kas filmu uzņēma ar skaļām ovācijām.

Filmas “Oļegs” radošajā komandā Latviju pārstāv pašmāju producentu komanda “Tasse Film”, kas kopš dibināšanas 2011. gadā producējusi daudzas starptautiski atzītas un apbalvotas filmas, tostarp “Es esmu šeit”, “Paradīze 89” un “Ar putām uz lūpām”. Savukārt filmas māksliniece ir Laura Dišlere, kas tikko Grieķijā nominēta kā labākā filmas māksliniece par darbu kinolentē “Klusa upe”.

Filmas pirmizrāde Latvijā gaidāma 4. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti