Kultūras Rondo: Latvija Berlīnes filmu tirgū ir izdevīgā vietā blakus Igaunijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Latvija Berlīnes filmu tirgū ir ļoti izdevīgā vietā blakus Igaunijai,” norāda Latvijas Radio raidījuma „Kultūras Rondo” korespondente Berlīnē Ruta Rikše, stāstot, ka Igaunija sevi prezentē ar lielu mandarīnu kasti.

„Garāmgājēji brīnās, - kāpēc mandarīnu kaste, bet tad atceras, ka šī filma ["Mandarīni"] ir izvirzīta „Oskara” balvai kā labākā ārzemju filma. Tad atceras, ka tā ir kopražojuma filma ar Gruziju, ka filma stāsta par Abhāzijas karu,” stāsta Rikše.

Jau vēstīts, ka ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" kategorijā "Labākā ārzemju filma" pirmo reizi nominantu pieciniekā ir iekļuvusi mūsu kaimiņu - igauņu filma "Mandarīni".

„Turpat blakus mandarīniem ir divi Latvijas stendi – mazi labirintiņi, mazas vietiņas, bet patiesībā viss ir aizņemts un var redzēt, ka interese [cilvēkiem] ir,” turpina Rikše.

Jau vēstīts, ka Berlīnē šobrīd norisinās 65. starptautiskais Berlīnes filmu festivāls, kas ir viens no lielākajiem industrijas notikumiem. 2015.gada galvenajai konkursa skatei atlasītas 23 filmas, starp tām ir Pītera Grīneveja spēlfilma "Eizenšteins Gvanahvato" ("Eisenstein in Guanajuato"), kuras veidošanā piedalījusies arī Latvijas filmu studija "Rija", animācijā atdzīvinot Sergeja Eizenšteina oriģinālzīmējumus. Filmas pasaules pirmizrāde notiks 11.februārī kinoteātrī "Berlinale Palast".

„Katrā ziņā studijas „Rija” vārds titros ir Pītera Grīneveja filmai, un Vilnis Kalnaellis un Latvija ir titros,” turpina Rikše, stāstot, ka studijai „Rija” galvenā šķiet radošā brīvība, ko sniedzis Grīnevejs.

Latvijas stendā uzturas arī Gatis Upmalis, kurš piedāvā interesentiem filmu „„Džimlai Rūdi rallallā!”, un Māris Martinsons, kuram atkal ir sadarbība ar Kaori Momoi.

Jau vēstīts, ka 2015.gada augustā un septembrī Rīgā un Kobē (Japānā) notiks režisora Māra Martinsona jaunās spēlfilmas "Maģiskais kimono" filmēšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti