Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» brīvdabas kino vakarā izrādīs filmu «Sapņu komanda 1935»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā 3. jūlijā norisināsies brīvdabas kino vakars, kurā tiks izrādīta filma “Sapņu komanda 1935”, medijus informē organizatori.

Režisora Aigara Graubas filma “Sapņu komanda 1935” ir stāsts par vienu no nepelnīti maz zināmām lappusēm Latvijas sporta vēsturē – stāsts par Latvijas basketbola valstsvienības ceļu līdz uzvarai pirmajās Eiropas meistarsacīkstēs basketbolā Ženēvā 1935. gadā.

1935. gadā Ženēvā tiek rīkots pirmais Eiropas čempionāts basketbolā. Basketbols Eiropā ir jauna un ne īpaši populāra spēle, komandas iepriekš nav tikušās starptautiskās sacīkstēs. Visi grib būt pirmie, ierakstīt savas valsts vārdu sporta vēsturē.

Čempionātam gatavojas arī Latvijas valsts vienība. Jaunais treneris Baumanis ir pārliecināts, ka viss ir iespējams, viņš tic, ka basketbols var kļūt par populāru spēli, ka var apvienot cilvēkus ar dažādām interesēm un ambīcijām vienotam mērķim, ka visas valstis Eiropā ir vienlīdz svarīgas un līdzvērtīgas un uzvarēs labākais.

Režisors: Aigars Grauba. Lomās tādi pazīstami aktieri kā Vilis Daudziņš, Mārcis Maņjakovs, Mārtiņš Počs, Andris Bulis, Artūrs Krūzkops, Gints Andžāns, Ģirts Ķesteris un  Intars Rešetins.

Filmas seanss – 3. jūlijā pulksten 22.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti