Kuldīgu «ieņēmuši» kino industrijas pārstāvji; filmē korejiešu spēlfilmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kuldīgā šajās februāra dienās notiek vēsturiskās korejiešu spēlfilmas "Harbin" uzņemšana. Filmēšana notiek, sadarbojoties Latvijas producentu kompānijai "Film Angels Studio" ar Dienvidkorejas kompāniju "Hive Media Corp." un franču kompāniju "Keystone Films". Kuldīgā līdz šim uzņemtas 35 spēlfilmas un dokumentālās filmas. Interese par vecpilsētu un tā apkārtnes iemūžināšanu kinofilmās nerimst.

Kuldīgā filmē korejiešu spēlfilmu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Filmēšanas process tiek turēts aiz zināma slepenības plīvura. Jau rīta agrumā sāk ierobežot satiksmi pie senā Kuldīgas ķieģelu tilta, kas ved pāri Ventai. Tur ar rāciju rokās dežurē un filmēšanu vēro kuldīdznieks Māris.

"Noteiktos laika posmos bloķējam mašīnas un noteiktos laikos arī cilvēkus. Var redzēt, ka ir korejiešu aktieri. Ir tā mazliet dīvaini, ka Kuldīgā filmē filmu par korejiešiem, kuri cīnās ar japāņiem, neienāktu pat prātā. Ir filmēta "Ezera sonāte", "Emīla nedarbi", tad te vēl bija filma "Krasts", kad te stāvēja tanki, nosacīti – vācu," stāsta Māris.

Kuldīgā ieradusies liela cilvēku komanda, stāsta projekta izpildproducente no Latvijas Katrīne Zeile. Korejiešu pārstāvjiem esot arī savs pavārs, kurš nodrošina maltītes.

"Ir liela grupa – gan no viņu puses ap 100 cilvēku ir atbraukuši, gan pāri simtam ir mūsu pašu industrijas pārstāvju un profesionāļu; latviešu aktieri filmēsies, vairāk nekā 400 masu skatu dalībnieki," stāsta Zeile. "Ierobežojam cilvēkus tikai brīdī, kad notiek uzņemšana, tā var brīvi pārvietoties; esam pamatīgi ieņēmuši Kuldīgu."

Sagatavošanās filmas uzņemšanai sākusies jau pagājušā gada pavasarī, kad filmas veidotāji meklēja lokācijas vietas Latvijā, stāsta Katrīne Zeile. Filmēšana notiks vairākās vietās Latvijā, arī Kuldīga izvēlēta kā ļoti piemērota vēsturisko notikumu atspoguļošanai.

"Filma ir par Korejas brīvības cīnītājiem, kas cīnījās par Korejas neatkarību no japāņu imperiālistiskās varas, kas viņiem arī veiksmīgi izdevās. Tās darbības, kur viņi slēpās, notika Vladivostokā un Harbinā. Latvijā var sazīmēt daudz ko, – ielās Rīgā, kur mēs filmējām, paskatoties vēsturiskos attēlus, ir liela līdzība ar Vladivostoku," skaidro Zeile.

Šāds kino notikums ir pienesums arī Kuldīgas viesmīlības nozarei, atzīst Kuldīgas novada tūrisma centra vadītāja Jana Bergmane.

"Tas ir labs pienesums, it īpaši šobrīd, kad ir pavisam klusā sezona, tad, lūk, šī filmēšanas grupa ar vairāk nekā 100 cilvēkiem uz nedēļu izvēlas Kuldīgu par savu nakšņošanas vietu un daļēji ēdināšanas vietu. Tiek filmēti kadri arī Stendē, bet Kuldīgas viesmīlības sektors spēj nodrošināt nepieciešamo," norāda Bergmane.

Jana Bergmane atklāj, ka Kuldīga un tās apkārtne vienmēr bijusi interesanta kino industrijai, turklāt dažādos laikos. 

"Latviešu pirmā skaņu filma ir uzņemta 1935. gadā – "Kāzas Alsungā", tad ir kara laiks un ir diezgan liela pauze filmēšanai, bet tad –  kā sākas jau septiņdesmitie ar "Vella kalpiem" Kuldīgas apkārtnē, kur tiek filmētas dažas epizodes, tā septiņdesmitie ir ļoti piepildīti – gandrīz katru gadu filmē Kuldīgā vai novadā. Pēdējā un zināmākā ir filma "Tilts" (2007), kur režisors tieši izvēlējās Kuldīgu šī senā velvju tilta dēļ," par filmām, kuras tapušas vecpilsētā un tās apkārtnē, stāsta Jana Bergmane.

Korejiešu filmas uzņemšana Kuldīgā turpināsies arī nākamnedēļ, pēc tam filmēšanas grupa darbu Kurzemē sāks Liepājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti