Kultūras ziņas

"Teātra TT" izrāde "Dāmas"

Kultūras ziņas

Skolēni apglezno "Ulubeles" ārsienu

Kuldīgā atklāta Baibas Rubines izstāde "Abreakcija"

Kuldīgā atklāta Baibas Rubines izstāde «Abreakcija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle dažādus pasākumus rīko ne tikai galvaspilsētā, bet arī ārpus tās. Viens no tiem – Kuldīgā. Tur atklāta fotogrāfes Baibas Rubines personālizstāde „Abreakcija”, kurā māksliniece skatītājiem līdz kailumam atklāj savas slēptākās un dažbrīd pat nepatīkamākās izjūtas.

Edmunda un Andželikas Frīdvaldu radītās skaņas instalācijas pamazām ieved fotogrāfes Baibas Rubines izstādē "Abreakcija" Kuldīgas mākslas namā. Baiba pati saka – abreakcija precīzi atspoguļo eksponēto darbu saturu, pašas iekšējās traumas un izdzīvoto, tā atbrīvojoties no emocijām. Tā ir kā dubulta atkailināšanās, jo autore ir kameras abās pusēs. Tomēr tas nav stāsts par privāto dzīvi, bet gan vidi, kurā atrodamies visi.

"Tas ir kā iekšējais protests pret pastāvošajām iekārtām," saka fotomāksliniece Baiba Rubine, "kāpēc notiek tik ārprātīgas lietas, gribas teikt ar Albēra Kami vārdiem: "Neviens nebūs brīvs, kamēr notiks kari"."

Baiba Rubine plašākai sabiedrībai kļuva zināma 2012. gadā ar izstādi “Ledus laikmets” Rīgas mākslas telpā. Pie "Abreakcijas" viņa strādājusi apmēram pusotru gadu, bet iestrādes bijušas jau agrāk.

Šī ir kā satelītizstāde pirmajai Rīgas Fotogrāfijas biennālei un tapusi sadarbībā ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci.

"Kuldīga savā ziņā ir pieradusi pie viena veida foto, gribējās parādīt, ka tā fotogrāfija ir arī savādāka," norāda Kuldīgas Mākslinieku rezidences kurators Uldis Pētersons.

Jau vēstīts, ka Baibas Rubines izstāde Kuldīgas mākslas namā būs apskatāma līdz 15.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti