Kultūras ziņas

Ainars Mielavs uzsāk koncerttūri "220 volti"

Kultūras ziņas

Ventspilī izskan labdarības koncerts Ukrainas atbalstam

Ēvaldam Valteram – 128

Kuldīgā ar tējas tasi atzīmē aktiera Ēvalda Valtera 128. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par savu bērnības un jaunības pilsētu Kuldīgu aktieris Ēvalds Valters savulaik teicis: "Es tik ļoti mīlu Kuldīgu, ka man vajag tikai pateikt vārdu "Kuldīga" un es jau esmu laimīgs." Un arī kuldīdznieki mīlējuši un mīl savu Valterīti, kā viņu dēvēja. Mākslinieka 128. dzimšanas dienā ne viens vien atnāca uz Kuldīgas Rātslaukumu pamalkot tasi tējas, klāt izgaršojot viņa mīļākos auzu pārslu cepumus.

Pirms septiņiem gadiem Kuldīgas Rātslaukumā atklāja vides objektu "Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru", šajā laikā tā kļuvusi par vietu, kur cilvēki ikdienā pauž ne tikai savu mīlestību uz Latvijas patriota, strēlnieka, aktiera un literāta personību, bet arī savu valsti.

Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru bija arī viņa 128. dzimšanas dienā, nerīkojot plašus svētkus, bet aicinot pabūt kopā sarunās un pie tējas baudīt mākslinieka mīļākos auzu pārslu cepumus.

Ēvalds Valters dzimis 1894. gada 2. aprīlī Kuldīgas apriņķa Planīcas pagasta "Egleniekos". Kuldīgā viņš pavadījis bērnību, pabeidzis skolu un uzsācis pirmās darba gaitas. Pilsēta īpašu vietu viņa sirdī ieņēma līdz pat mūža galam. Aktieris sacījis: "Es nevaru vienkārši dzīvot bez tās savas bērnības pilsētas. Man vajag kaut kādu iedvesmu, kaut kādu poētisku pamudinājumu. Un Kuldīga mani iespaido." Un arī dzimšanas dienā sastaptajiem cilvēkiem katram ir savas atmiņas par izcilo personību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti