Kultūras ziņas

Jāņa Rozes grāmatnīcas izņem no tirdzniecības grāmatas

Kultūras ziņas

Pieredzējušu un topošu komponistu jaundarbu koncerts

Dalītas domas par "Džimlai Rūdi Rallallā!"

Kritiķi neslavē filmu «Džimlai Rūdi Rallallā!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pēc Kino Citadele sniegtajām ziņām, filmu „Džimlai Rūdi Rallallā!” nepilnas nedēļas laikā ir noskatījušies vairāk nekā 3700 skatītāju, taču kritiķi Māra Putniņa un Jāņa Cimermaņa filmu cildina tikai tiktāl, cik runa ir par aktieru darbu.

„Gribētu uzdot retorisku jautājumu: vai šai filmai iztērētā naudas summa ir adekvāta saņemtajam gala produktam un vai valsts finansējumu saņēmušiem kino produktiem nevajadzētu atbilst kaut kādiem mūsdienīgiem kvalitātes standartiem?” blogā kinoteikumi.lv publicētajā recenzijā raksta Ģirts Luste, veltot filmai arī skarbāku vērtējumu: „”Džimlai Rūdi Rallallā!” notiekošais ir pilnīgi tukša un amatieriska ākstīšanās cilvēkiem, kuriem ir sveši vietējie vecā gājuma teātra aktieri.”

Savukārt kinokritiķe Kristīne Matīsa uzskata, ka filmas veidotāji lieliski izmantojuši animācijas filmu pieredzi. Tas redzams atraktīvu situāciju virtenē, no kurām sastāv filma.

No vienas puses, izklaidējoša ar visām asprātīgajām idejām un brīžiem uz melnas pasmaidīšanas robežas par vecumu, nespēku un vājībām, bet no otras puses, ir acīm redzams, ka izcils aktieris ir izcils pat pusotrās minūtēs ekrāna laika,” uzskata Kristīne Matīsa.

Arī kinokritiķe Dita Rietuma uzskata, ka filmas galvenā vērtība ir senioru aktieru ansamblis, tomēr filmā netrūkst arī kritizējamu lietu.   

Ir jāprasa, kas noticis ar filmas dramaturģiju? Tā buksē. Kāpēc autori tomēr nav izvēlējušies vienu dominējošo intonāciju un īsti arī skatītājiem nav skaidrs, vai tā ir traģēdija, komēdija vai traģikomēdija. Tātad nav nobalansētas nozīmīgas profesionālas lietas,” norāda Dita Rietuma.

Kā vēstīts, filmā piedalās vairāk nekā 30 latviešu aktieru senioru plejāde, ieskaitot, Uldi Dumpi, Veltu Skursteni, Olgu Dreģi, Ģirtu Jakovļevu, Gunāru Placēnu, Baibu Indriksoni un citus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti