Pēcpusdiena

Latvijas skeletonisti boikotēs pasaules čempionātu Sočos

Pēcpusdiena

Kārsavieši prātus asina spēļu ciklā “Aļberts”

Kinokritiķi vērtē jauno latviešu komēdiju "Svingeri"

Kristīne Matīsa par filmu «Svingeri»: Labi, ka Ēķis dod iespēju cilvēkiem pasmieties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Labi, ka Andrejs Ēķis ar filmu "Svingeri" dod iespēju cilvēkiem, kuriem tas nepieciešams, iet uz kino un pasmieties, telefonintervijā Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" saka Nacionālā kino centra pārstāve, kinokritiķe Kristīne Matīsa. Arī kino blogeris Sergejs Timoņins raidījumam atzīst, ka filma ir reti smieklīga.

"Man kā Nacionālā kino centra pārstāvei jāsaka, ka šī filma nav tapusi ar valsts atbalstu. Tā ir Andreja Ēķa apsveicamā personiskā iniciatīva. Ir ļoti labi, ka kāds producents sev mūsu laikos uzstāda sev mērķi uztaisīt komercfilmu un tā to arī izdara,” saka Kristīne Matīsa.

„Tāpēc, ja kādam nepatīk, nevar lietot apgalvojumus, ka atkal kāds taisa mēslus par nodokļu maksātāju naudu. Tā tas nav,” kategoriski bilst NKC pārstāve.

Kristīne Matīsa uzskata, ka jātur tikai īkšķi, lai cilvēki ietu un skatītos filmu „Svingeri", jo tad tas būs pierādījums tam, ka var visādi filmas producēt un nav jāpaļaujas tikai uz valsts atbalstu.

NKC pārstāve stāsta, ka laikā, kad latviešu kino ienāca lielie mākslas darbi – Lailas Pakalniņas „Ausma”, Dāvja Sīmaņa „Pelnu sanatorija” un Viestura Kairiša „Melānijas hronika” - , viņa domājusi, ka tas viss, protams, ir augstvērtīga latviešu māksla, bet... „nabaga latviešu skatītājs”.

„Ja tas viss nāk vienā virknē un nav laika atvilkt elpu, un par kaut ko pasmieties, tad ir diezgan grūti,” norāda Matīsa. „Labi, ka Ēķis ir iedevis iespēju cilvēkiem, kuriem tas ir nepieciešams, iet un pasmieties uz kinoteātri.”

Tāpat Matīsa atklāt, ka nemaz jau īsta seksa filmā „Svingeri” neesot, brīdinot, ka skatītājiem nevajag sacerēties par daudz.

„Nekā tāda tur nav, un nevajag par daudz gaidīt,” uzsver Matīsa.

Arī kino blogeris Sergejs Timoņins piekrīt, ka filma „Svingeri” ir liels pretstats tradicionālajam latviešu kino.

„Man gribētos cerēt, ka latviešu publika tiešām [filmu] pieņems,” saka Timoņins, skaidrojot, ka visu laiku cilvēki vaimanājot par to, ka neesot nekā, ko noskatīties vienkāršajai tautai, bet šī filma ir taisīta tieši tā, lai atspēkotu šo mītu.

Timoņins norāda, ka filmas uzstādījums ir izklaidēt un smīdināt skatītājus.

„Un vairs nekāda cita uzstādījuma šai filmai nav,” uzsver kino blogeris. Pēc viņa domām, neviens no filmas veidotājiem necer uz „Lielo Kristapu”.

„Šajā ziņā filma ir reti godīga, un patiesībā tā ir reti smieklīga,” turpina Timoņins.

Ar smiekliem un aplausiem uzņemtā pikantā komēdija “Svingeri” ir kļuvusi par skatītāko filmu šajā nedēļas nogalē, lsm.lv iepriekš informēja "Forum Cinemas" pārstāve Ilze Roķe. Filmu tās pirmajās izrādīšanas dienās ir noskatījušies 11700  skatītāju, un kopējie kases ieņēmumi  ir 66700 eiro.

Filmas pirmizrāde notika 7. decembrī kinoteātrī “Kino Citadele”,  kad to pirmo reizi noskatījās gan aktieri, kas piedalījās filmēšanā, gan prese, gan aicinātie viesi.

Jau vēstīts, ka filmu „Svingeri” veidojusi profesionāla radošā komanda: režisors Andrejs Ēķis, producenti Kristians Alhimionoks un Zanda Seņkova un scenārija autore Rasa Bugavičute-Pēce. Greizsirdīgo un kaislīgo mīlētāju lomās iejutušies Latvijas labākie aktieri - Intars Rešetins, Kristīne Nevarauska, Elīna Vāne un Ģirts Ķesteris, kā arī jaunie talanti Kristīne Belicka, Jurijs Djakonovs un plaši pazīstamais mūziķis, komponists un „Prāta vētras” ģitārists Jānis Jubalts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti