«Kriminālās ekselences fonds» jau sešus mēnešus Latvijas kinoteātros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Kriminālās ekselences fonds” Latvijas kinoteātros ir skatāms jau sešus mēnešus, veiksmīgi startējis “Krimināli ekselentais radio”, nosvinēts filmas 500. seanss, un filmas izrādīšana turpinās, informēja filmas "Kriminālās ekselences fonds" komunikācijas vadītājs Sergejs Timoņins.

''Jau sākumā bija skaidrs, ka būs… cik jau esam citējuši paši sevi, bet to, ka filma noturēsies Latvijas kinoteātros vairāk nekā 6 mēnešus, Latvijas simtgades laikā, kad konkurences no lieliskām pašmāju filmām netrūkst, bet pēdējo gadu karstākajā vasarā kino ir pēdējā izvēle skatītāju prioritāšu sarakstā, mēs noteikti nebijām gaidījuši! Šajā sakarā arī pāris interesantas lietas, kuras vēlamies pavēstīt plašajai pasaulei,'' klāsta Timoņins.

''Tieši 2.augustā aprit precīzi 6 mēneši kopš dienas, kad pašmāju kriminālā komēdija “Kriminālās ekselences fonds” startēja Latvijas kinoteātros. Kopš 2. februāra filmu kinoteātros noskatījušies gandrīz 77 tūkstoši cilvēku, un interese neatslābst vēl joprojām – tā k/t “Kino Citadele” rīkotajā ZeDienā filmas seanss bija pilnībā izpārdots, par skatītāju trūkumu nesūdzas arī citi ikdienas seansi. Pēc k/t “Kino Citadele” sniegtajiem datiem, ilgāk par “Kriminālās ekselences fondu” kinoteātrī pēdējās desmitgades laikā izrādīts vien “Avatars” – Kameron, turies, mēs nākam!

Kopā ar Latvijas Radio 5. kanālu veiksmīgi palaists un klausītāju mīlestību jau iemantojis “Krimināli ekselentais radio”. Tiešsaistes kanālā “KEF. Pieci.lv” skanošā radio viļņos var dzirdēt jau iemīļotās kompozīcijas no filmas skaņu celiņa, ne mazāk iemīļotas kompozīcijas, kuras iedvesmoja filmas autorus  filmas radīšanas laikā, kā arī vienkārši pazīstamas un tautā iemīļotas “tā laika” dziesmas. “Krimināli ekselentais radio” daudziem jau kļuvis par šīs vasaras skaņu celiņu un turpinās priecēt savus klausītājus vēl ilgi - kamēr vien to klausīsies.

Tāpat ļoti pozitīvā gaisotnē novadīts arī “Kriminālās ekselences fonda” 500. seanss k/t “Kino Citadele” (kopējo seansu skaitu rēķināsim tad, kad vairs nebūs seansu), kurš bija plānots kā pēdējais, bet re, kā tas viss izvērties. Pēc filmas tās radošā komanda atbildēja uz skatītāju jautājumiem un aplausiem, bet filmas režisors un scenārija autors Oskars Rupenheits mazliet vairāk pastāstīja par filmas tapšanu un parādīja arī agrāk nekur nedemonstrētus aizkadrus un filmā neiekļauto ainu.

Agrāk vai vēlāk šie materiāli nonāks arī pie visiem filmas skatītājiem, sākot jau ar filmā neiekļauto ainu ar dārza svētku aktīvo viesi.''

Filma joprojām skatāma Rīgas kinoteātros “Cafe Film Noir” un “Kino Citadele”, kur visu augustu būs spēkā akcija, kas ļaus noskatīties filmu par īpašu cenu 3,- EUR par biļeti. Plānoti arī atkārtojumu seansi kinoteātros visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti