Rīta Panorāma

Koncertuzvedums "Nora un Viktors. Zelta duetam 50"

Rīta Panorāma

Japānā izveidota Murakami bibliotēka

Krievija gatavojas uzņemt filmu Kosmosā

Krievijas kino veidotāji gatavojas uzņemt filmu kosmosā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kino industrija virzās uz priekšu, un dzirdam par arvien ambiciozākiem projektiem. Piemēram, kāda neliela filmēšanas grupa no Krievijas gatavojas doties kosmosā. Aktrise un režisors jau trīs mēnešus pavadījuši Starptautiskajā kosmosa stacijā, lai gūtu nepieciešamās iemaņas, un tagad gatavojas filmēšanai.

Viņi izskatās kā apkalpe, kas gatavojas ceļot kosmosā, bet tikai Antons Škapļerovs patiesībā ir īsts astronauts. Blakus viņam ir aktrise Jūlija Peresilda un kinorežisors Kļims Šipenko, kuri plāno grandiozu projektu – uzņemt filmu kosmosā. Viņi pavadīs 12 dienas, lidojot virs Zemes, un šobrīd priecīgs satraukums mijas ar nelielām bažām.

Kinorežisors Kļims Šipenko atklāja:

"Pēdējos trīs mēnešus esam iegrimuši šajā brīnišķīgajā pasaulē. Tas bija grūti, nebija pat laika gulēt. Protams, bija laiks mākslai, bet mazāk nekā uz Zemes."

Drāma ir par ārstu, kurš tiek nosūtīts kosmosā, lai veiktu steidzamu operāciju astronautam. Kaut arī ideja salīdzinoši vienkārša, lai to realizētu, visiem filmēšanas grupas dalībniekiem vajadzēja iziet trīs mēnešu apmācību programmu. Bija gan medicīniskie testi, gan kosmosa izdzīvošanas pamatu apgūšana, nulles gravitācijas apmācības, kā arī centrifūgas un vibrācijas testi.

"Par spīti visām grūtībām, tas viss ir ļoti interesanti, un man ir milzīgs gandarījums, un vien doma, ka tas tiešām varētu notikt, ir skaista," teica aktrise Jūlija Peresilda.

Tā kā aktieru skaits ir ierobežots, filmēsies arī paši astronauti, kuri uz laiku kļūs par kinozvaigznēm. Ja viss noritēs, kā plānots, tad komanda no Kazahstānas izlidos kosmosā jau 5. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti