Dzimuši Rīgā

Intervija ar Dāvi Sīmani un Ievu Rozentāli

Dzimuši Rīgā

G.Krēmers projektā "Dzimuši Rīgā"

"Dzimuši Rīgā" LTV komandu stiprinās BBC eksperti

Koncertā «Dzimuši Rīgā» LTV komandu stiprinās BBC eksperti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā ieradušies Lielbritānijas raidorganizācijas BBC profesionāļi, lai sadarbotos un palīdzētu Latvijas Televīzijas darbiniekiem nodrošināt akadēmiskās mūzikas zvaigžņu koncerta "Dzimuši Rīgā" jeb "Born in Riga" tiešraidi 12 Eiropas valstīs visaugstākajā līmenī.

6.jūlijā koncerts "Dzimuši Rīgā" tiks filmēts ar 12 kamerām, svētdienas vakara tiešraides un ierakstu nodrošināšanai  iesaistīti 100 cilvēku. Pieci no viņiem ilggadēji BBC darbinieki, kuri strādājuši karalienes godināšanas koncertos, prestižos operas namos un citviet.

"Es esmu pults režisore, esmu tā, kura spiež pogas, tā mainot skatītāju televīzijas ekrānos redzamo skata punktu, aiz kura ir pa kamerai. Es ar nepacietību gaidu pirmo mēģinājumu, lai vienuviet ieraudzītu jūsu fantastiskos māksliniekus tikpat lieliskā koncertā," saka dauzkameru pults režisore Priscilla Houdlinga.

Lielākajai daļai komandas "Born ir Riga" koncerta filmēšanas laukumā ir vairāku desmitu gadu darba pieredze. Tā rada drošību un mierina, tomēr satraukums pirms katra koncerta saglabājoties.

"Mans uzdevums ir vadīt kameras, sekot līdzi scenārijam un teju katrai notij. Televīzijā katrs kadrs, katra kustība ir rūpīgi jāizplāno, šādos  pasākumos nejaušības nenotiek. Man nav ne mazāko šaubu, ka Latvijas komanda mūs sapratīs un mēs lieliski sadarbosimies," uzsver Ivonna Kreivana, kura ir atbildīga par scenārija norisi.

Kā vēstījām, koncerts "Dzimuši Rīgā" būs skatāms tiešraidē Latvijas Televīzijā, kā arī klausāms Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio "Klasika". Koncertā pulcēsies daudzi pasaules slavu iemantojuši latviešu mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti