Komēdija «Svingeri krievu gaumē» pie Latvijas skatītājiem nonāks novembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Režisoru Andreja Ēķa un Dmitrija Fika komēdija “Svingeri krievu gaumē” pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos 12. novembrī, informē filmas pārstāvji.

Komēdija “Svingeri krievu gaumē” Latvijas kinoteātros tiks izrādīta uzreiz pēc pirmizrādes Krievijā ar oriģinālo nosaukumu “Svingeri”. Krievija ir sestā valsts, kurā tiek filmēta Latvijā ražotās spēlfilmas versija.

“Jaungada priekšvakarā visiem gribas būt mīlētiem,” teikts filmas aprakstā. “Igors, būdams veiksmīgs uzņēmējs, meklē dzīves asumiņu, viņa draudzene – satriecošā topmodele – vēlas pacelt attiecības jaunā līmenī. Savukārt aptiekāre Irina alkst iedegt kaisles liesmu padzisušajās attiecībās ar vīru. Irina ar Igoru nejauši iepazīstas svingeru aplikācijā un nolemj mesties iekšā līdz šim nezināmajā pasaulē. Vakars kļūst patiesi interesants visiem, un eksperimenta norise ir neprognozējama.”

“Man bija ļoti svarīgi parādīt skatītājam, ka mēs, cilvēki, esam ļoti atšķirīgi. Paskatieties uz lielo pilsētu – Maskavu vai jebkuru citu – vēlu vakarā no putna lidojuma. Ir daudz māju, ar desmitiem iedegtu gaismu logos, kur aiz katra loga slēpjas stāsts. Cilvēki pūlī vai transportā kopumā izskatās gandrīz vienādi, bet, ja mēs varētu iekļūt viņu domās! Mēs visi esam ļoti dažādi, bet mūs vieno viena lieta – mēs visi vēlamies mīlēt un būt mīlēti,” par filmas galveno vēstījumu, ko vēlas nodot filmas skatītājiem, sacīja filmas režisors Andrejs Ēķis.

Savukārt par to, kā izdevies filmu adaptēt krievu auditorijai, režisors Dmitrijs Fiks stāsta: “Vienīgā iespēja, ko mēs redzējām šajā gadījumā, ir izveidot filmu, pielāgotu mērķa auditorijai, nedaudz pamainot scenārija pirmavotu. Krievu filmas “Svingeri” personāži mums ir arhetipiskāki. Katrā valstī personāži tiek izvēlēti, pamatojoties uz vietējo realitāti. Mēs ilgi domājām, kas viņi ir, mūsu varoņi. Ukraiņu versiju veidoja komiķi no KVN (“КВН” jeb “Jautro un atjautīgo klubs”), un tai bija sava specifika. Latviešu valodā – sava. Mēs nolēmām filmu parādīt vairāk kā melodrāmu ar komēdijas elementiem.”

Scenāriju Krievijas tirgus vajadzībām adaptēja krievu valodā rakstošais Latvijas rakstnieks Vjačeslavs Soldatenko, pazīstams kā Slava Se, kurš 2021. gada vasarā devās mūžībā. “Viņš bija vārdu un dialogu ģēnijs,” tā rakstnieku raksturo Andrejs Ēķis.

Filmā “Svingeri krievu gaumē” galvenās lomu atveido Krievijas kino aktieri Dmitrijs Nagijevs, Irina Pegova, Oļesja Sudzilovskaja, Iļja Noskovs, Nataļja Rudova, Ivans Zlobins un Darja Rudenoka. Iespaidos par sadarbību ar aktieriem dalās Andrejs Ēķis: “Tajā pašā laikā neaizmirstamākā pieredze manā dzīvē bija satikšanās ar tiem trakajiem krievu aktieriem. Nagijevs, Pegova. Tādi vārdi. Saprotiet, tur ir tā lieta, ka tie aktieri ir tik profesionāli. Iedomājieties, visi no tās lielās krievu tautas miljoniem, kas izsitušies un kļuvuši par zvaigznēm. Tu stādies priekšā, cik viņiem ir jābūt talantīgiem un kādai ir jābūt dzīves pieredzei. Un tās nianses, ko es redzu aktieru sejās, ir kā krāsas, ne sešas krāsas, kāds ir parasti standarta guašām. Katrs aktieris ir kā lādīte, kas ir piepildīta ar tūkstošiem krāsu un nokrāsu. [..] Mēs tās lādītes izšķirojām un atradām pareizās krāsas un to kombinācijas. Man liekas, ka tie ir pavisam citi ”Svingeri”.”

No 12. novembra Latvijas kinoteātros būs iespēja noskatīties komēdiju “Svingeri krievu gaumē”, kas tiks izrādīta uzreiz pēc pirmizrādes Krievijā ar oriģinālo nosaukumu “Svingeri”. Krievija ir sestā valsts, kurā tiek filmēta Latvijā ražotās spēlfilmas versija. Filma “Svingeri” savu pirmizrādi piedzīvoja Latvijā 2016. gadā, atjaunojot pašmāju filmu skatīšanās pieredzi, savukārt tās versijas ir bijušas skatītākās filmas kinoteātros vairāku nedēļu garumā tādās valstīs kā Polija, Igaunija, Nīderlande, Norvēģija un Ukraina.

Filmas režisori ir Andrejs Ēķis un Dmitrijs Fiks no Maskavas. Oriģinālscenārija autori ir dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un Andrejs Ēķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti