Kipriešu modes māksliniece lasa Raiņa aforismu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Projekta "Domasspēks" (#domasspēks) 21.epizodē Kika Joannidu lasa Raiņa aforismu par līdzībām un atšķirībām starp Sauli un mīlestību.

Kika Joannidu ir kipriešu modes māksliniece. Viņas kolekcijas raksturo tekstūru, rakstu, aplikāciju un izšuvumu bagātība, kurā rotaļīgi savijas dažādi audumi. Kika studēja modes dizainu Mančestras Universitātē un vairākus gadus strādāja dažādos Londonas modes namos, līdz 1986.gadā atgriezās Kiprā, kur izveidoja valstī pirmo modes namu. Viņa ir aizrautīga ceļotāja un pagājušajā gadā sasniedza Āfrikas augstāko virsotni Kilimandžāro.

Jau vēstīts, ka "Domasspēks" ir projekts, kurā 29 īsfilmās sabiedrībā pazīstami cilvēki no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm savā dzimtajā valodā lasa un savas kultūras tēlos ietērpj citātus no Raiņa un Aspazijas daiļrades. Projekts iekļauts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē oficiālajā publiskās diplomātijas un kultūras programmā.

Īsfilmas veido Jura Podnieka studija, režisors Olafs Okonovs, operators Aleksandrs Grebņevs. Raiņa un Aspazijas lomās Latvijā iejūtas populārais mūziķis Goran Gora un Latvijas Televīzijas kultūras ziņu vadītāja Eva Ikstena-Strapcāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti