Kinoteātros sāks izrādīt Karapetjana šausmu filmu «M.O.Ž.»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas kinoteātros no 20.februāra sāks izrādīt ilgi gaidīto režisora Aika Karapetjana šausmu filmu „M.O.Ž.”.

Rīgā no piektdienas, 20. februāra, filmu varēs noskatīties „Splendid Palace” Mazajā zālē un kinoteātrī „Kino Citadele”. Piektdien pulksten 19.40 kinoteātrī „Kino Citadele” notiks arī īpašais kinoblogeru seanss ciklā "Kinoblogeri piedāvā".

Jau ziņots, ka filmas producents Roberts Vinovskis no studijas "Lokomotīve" filmas starptautiskās izplatīšanas tiesības ir pārdevis kompānijai "Wide", kas filmu pārstāvēja arī Kannās.

Filma „M.O.Ž.” pērn jūlijā izrādīta Monreālas Starptautiskajā fantāzijas filmu festivālā un izpelnījusies ārvalstu mediju uzmanību un pozitīvas atsauksmes. Tāpat filma piedalījusies Londonas filmu festivālā, „Festival de Cine de Terror de Molins de Rei” Spānijā, Tallinas „Black Nights Film Festival” un „Les Arcs International Film Festival” Francijā.

Filmā lomas atveido Maksims Lazarevs, Anta Aizupe un Āris Rozentāls. Filmas scenārija autors ir pats režisors Aiks Karapetjans, operatori - Jānis Eglītis, Jurģis Kmins, mākslinieki - Māris Zommers, Jānis Kārkliņš, kostīmu mākslinieces - Katrīna Liepa, Līga Šulce, grima māksliniece Maija Gundare, skaņu režisori - Ernests Ansons, Verners Biters, producents Roberts Vinovskis. Filma tapusi studijā „Lokomotīve”. "M.O.Ž." tapšanā ieguldīts tikai privāts finansējums, bez valsts atbalsta, - iepriekš norādīja filmas veidotāji.

"Pēc nesaudzīgām streikojošo strādnieku atlaišanām ostas uzņēmumā tā īpašnieks nolemj atpūsties, dodoties brīvdienās uz Itāliju ar savu jauniņo sievu. Vakarā pirms prombraukšanas viņa greznajā villā iekļūst viens no atlaistajiem darbiniekiem, jauns vīrietis oranžā ostas strādnieka vestē. Svešinieka slepkavnieciskie nodomi vēlāk izrādās tikai daļa no iespaidīga atriebības plāna," - tā filmu piesaka tās veidotāji.

Aika Karapetjana debijas filmas „Cilvēki tur” starptautiskā pirmizrāde notika Karlovi Vari starptautiskā filmu festivāla konkursa programmā „East of the West” 2012. gadā. Svetlogorskas filmu festivālā „Baltijas debijas” viņš 2012. gadā atzīts par labāko režisoru.

Karapetjans dzimis 1983.gadā Armēnijā, bet vēlāk ar ģimeni pārcēlies uz Rīgu, mācījies Rīgas 9.vidusskolā, Rīgas 22.vidusskolā, Latvijas Mākslas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā. Veidojis arī īsfilmas, operas un teātra izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti