Kultūras ziņas

Rīgā viesojas pasaules izcilākie pūtēji!

Kultūras ziņas

Balets rotu dizaineres Annas Faniginas darbos

Studentu seanss Dž. Džarmuša jaunākajai filmai

Kinoteātros sāk demonstrēt Džārmuša filmu «Izdzīvo tikai mīlētāji»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

 

Kinoteātros Latvijā sāk demonstrēt režisora Džima Džārmuša jaunāko filmu “Izdzīvo tikai mīlētāji” (“Only Lovers Left Alive”), informē filmas izplatītāji.

“Izdzīvo tikai mīlētāji” ir neparasts mīlas stāsts starp Ādamu un Ievu. Ādams, "underground" mūziķis, dzīvo pelēcīgajā Detroitā, dienās neiziedams no mājas un slīgdams dziļā depresijā, redzot pasaules notikumu virzību. Ieva, dzīvespriecīga un noslēpumaina būtne, ierodas pie sava mīļotā, ar kuru kādu laiku bija pašķīrusies. Viņu mīlas stāts ir risinājies jau vairākus gadsimtus, taču viņu kaislīgās attiecības apdraud Ievas jaunākā māsa.

Galvenās lomas filmā atveido Toms Hidlstons, Tilda Svintone un Mia Vasikovska.

Atbildot uz jautājumu kāpēc filmas varones – vampīra lomai izvēlēta aktrise Tilda Svintone, režisors intervijā skaidro, ka aktrise viņam šķietot ļoti „vampīriska”.

Viņas āda ir ļoti bāla, viņai ir smalki sejas vaibsti un viņas kustības graciozas. Tajā pašā laikā, viņā mīt plēsoņa,” saka režisors.

Filmā izmantota Džārmuša grupas “Squrl” mūzika. Tas darīts vairāku iemeslu dēļ.

Tā kā filmas budžets bija ierobežots, izmantojām “Squrl” mūziku, jo viņi neprasa bargu samaksu par darbu,” stāsta Džārmušs. „Arī galvenais varonis Ādams ir mūziķis, bet īpašā nozīmē – viņš ir tāds kā antonīms mūzikas virtuozam. “Squrl” mūzika šim mērķim ļoti labi noderēja.”

Filma „Izdzīvo tikai mīlētāji” pirmizrādi piedzīvoja 2013.gada Kannu kinofestivālā. Pēc tam tā ar panākumiem demonstrēta vairākos desmitos citu festivālu visā pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti