Kinoteātros izrādīs godalgoto franču režisores Selīnas Siamas filmu «Lēdijas portrets ugunī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

14. februārī kinoteātrī “Kino Bize” gaidāma filmas “Lēdijas portrets ugunī” (“Portrait of a Lady on Fire”) Latvijas pirmizrāde. Filma ieguvusi balvu par labāko scenāriju Kannu kinofestivālā un Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā, kā arī izpelnījusies vietu starp kino kritiķu 2019. gada atzītākajām filmām, medijus informē “Kino Bize” pārstāvji.

Režisorei Selīnai Siamai (Céline Sciamma) radusies ideja veidot mīlasstāstu, kur visi ir vienlīdzīgi, bet laika gaitā ideja kļuvusi vēl radikālāka. Līdzīgi kā iepriekšējās režisores filmas arī šis ir stāsts par sevis atklāšanu un brīvību.

Uz nomaļas Francijas salas astoņpadsmitajā gadsimtā uzplaukst aizliegtas jūtas starp jaunu aristokrāti Eloīzi un Mariannu, kura ir ieradusies uzgleznot viņas portretu. Gleznai jātop slepeni, jo tā paredzēta Eloīzes topošajam vīram, ar kuru sieviete atsakās precēties.

Novērojot katru smalkāko detaļu, Marianna iepazīst Eloīzi arvien vairāk un ietērpj gleznotajā portretā savas emocijas un atmiņas. Kad Eloīzes māte aizbrauc no salas uz piecām dienām, abām sievietēm atvēlēts brīdis brīvībai, kurā viņas spēj piedalīties nakts dzīrēs pludmalē, griezties degošās brokāta kleitās un baudīt ķermeniskus kaisles brīžus.

Filmas pirmizrāde kinoteātrī “Kino Bize” notiks piektdien, 14. februārī. “Lēdijas portrets ugunī” tiks demonstrēta arī kinoteātrī “Splendid Palace”, “K.Suns”, “Apollo kino” un “Kino Cēsis”. Filma tiks izrādīta franču un itāļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti