Dienas ziņas

Internāti neatbilst 21. gadsimta prasībām

Dienas ziņas

Top "Bērna māja" darbam ar vardarbībā cietušiem bērniem

Kinoteātri vēl never durvis apmeklētājiem

Kinoteātri nesteidz vērt durvis apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kinoteātri Latvijā pagaidām apmeklētājiem durvis vēl never. Lai gan no 15. jūnija pret Covid-19 vakcinētas vai pārslimojušas personas kino drīkst apmeklēt. Nozare šādu rīcību pamato ar vairākiem argumentiem. Galvenokārt aizvien nav skaidri nosacījumi, kā organizēt apmeklētāju plūsmu un vai zāles vispār nepaliks tukšas.

Kino "Cēsis" durvis apmeklētājiem plāno vērt jūlija sākumā. Tam esot vairāki iemesli – pirmkārt, šaubas, vai šobrīd tas vispār atmaksāsies un zāles nebūs tukšas. Tāpat šobrīd vēl īsti nav skaidrība, kā organizēt kino apmeklējumu bērniem un pusaudžiem.

"Tas arī saistīts ar to, ka visi kino vēl neveras vaļā un izplatītāji pietaupa filmas, tā kā vēl vaļā neveramies," sacīja Cēsu kino projektu vadītāja Anete Goldmane.

Jūlijā Cēsīs kino iecerēts demonstrēt darba dienu vakaros, repertuārā plānots iekļaut filmas galvenokārt pieaugušo auditorijai. Lai ievērotu valstī noteiktās prasības, seansus varēs apmeklēt tikai vakcinētas personas.

"Vismaz jūlijā tie būs testa režīmā, mēs sāksim, mēģināsim uzrunāt mūsu auditoriju," teica Goldmane.

Arī Ventspils "Kino Rio" darbu plāno sākt jūlijā. Tā valdes locekle Alla Drozdova skaidroja, ka šobrīd valdības noteiktie nosacījumi, lai kino varētu vērt durvis apmeklētājiem, šeit nav īsti pieņemami.

"Sabiedrība ir dalīta vakcinētos un nevakcinētos. Kaut gan 13. aprīlī bija tikšanās Kultūras ministrijā un tad saruna bija par luksofora principu, tad varēsim visus laist iekšā ar atsevišķiem ierobežojumiem," sacīja "Kino Rio" valdes locekle Alla Drozdova.

Viņa uzsvēra: lai strādātu, nāksies krietni pielāgoties, jo atsevišķi nosacījumi, viņasprāt, ir pretrunā ar datu aizsardzību un darba likumu.

Bet kinoteātris Madonā darbu varētu sākt vien augustā. Vasara kino nozarē esot tukšais laiks. Tāpat Madonā nogaida, jo šobrīd nevēlas cilvēkus šķirot.

"Ļoti daudz tiek runāts par sabiedrības šķirošanu, negribas to izraisīt, gribas izmēģināt, pārbaudīt, kā sistēma darbojas," skaidroja Madonas kinoteātra "Vidzeme" vadītājs Aigars Noviks.

Arī citi Latvijas kinoteātri šonedēļ nesteidz vērt durvis apmeklētājiem. Dažviet pirmos seansus plāno pēc Jāņiem, tikmēr kāds šovasar iecerējis organizēt vien brīvdabas kino.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti