Kinoteātrī «K. Suns» notiks Zviedrijas filmu dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Turpinot “Kino galerijas” 25 gadu jubilejas svinības, kinoteātris “K.Suns” aicina uz jauniem skandināvu kino svētkiem 2., 3. un 4. decembrī un sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību piedāvā zviedru filmu dienas.

 

2. decembrī būs skatāma sociāla attiecību drāma “Underdog” ("Svenskjävel") par jaunas zviedru meitenes Dino centieniem meklēt laimi Norvēģijā. Paradoksāli, ka tradicionāli norvēģi bijuši zviedru nabadzīgākie un “neattīstītākie” kaimiņi, taču nu jau labu laiku bezdarba un vājāku nākotnes perspektīvu nomocītie zviedru jaunieši dodas darba meklējumos uz kaimiņzemi, kur tos nebūt negaida ar atplestām rokām.

Jaunais un daudzsološais režisors Ronijs Sandāls, kurš ir arī rakstnieks, žurnālists un scenāriju autors gan šai filmai, gan drīz uz ekrāniem iznākošajam grāvējam “Borgs pret Makenroju”, meistarīgi šķetina savas zviedru “padotās” un augstākās vidusšķiras norvēģu ģimenes attiecības. Turīgā norvēģu mājastēva lomā Henriks Rafaelsens, kuru redzējām nesen demonstrētajā norvēģu “Aklumā”.

 

3. decembrī būs iespēja noskatīties lieliskās Bergmana aktrises un godalgotās režisores Pernilas Augustes kaislīgi ugunīgo mīlas stāstu “Nopietnā spēle” ("Den allvarsamma leken"), kas tapis pēc lasītāju iemīļotā zviedru literatūras klasiķa Jalmāra Sēderberga 1912. gada romāna. Galvenajā vīriešu lomā uzlecošā zvaigzne Sverīrs Gudnadsons, kuru drīz vien redzēsim uz lielajiem ekrāniem iznākošajā “Borgs pret Makenroju”. Filma par izvēlēm, par kurām izšķiramies, un to sekām, kas ietekmē visu turpmāko dzīvi.

 

4. decembrī skatāma komēdija “Brīnišķīgie Ziemassvētki” ("En underbar jäv la jul") - aktrises un scenārija autores Helēnas Bergstrēmas (lai atceramies lielisko “Eņģeļu māju”!) režijā un ar lielo komiķi Robertu Gustafsonu (“Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu") galvenajā lomā.

“Brīnišķīgie Ziemassvētki” apspēlē modernas alternatīvās zviedru ģimenes modeli, kas nebūt nav pa prātam visiem tās locekļiem. Attiecības tomēr risinās, un jautrā mudžekļa nobeigums tiek nosvinēts itin laimīgi.

Filmas tiks demonstrētas zviedru valodā ar angļu subtitriem un sinhrono tulkojumu latviešu valodā austiņās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti