«Kinoskolā» būs jauns lekciju cikls «Filmu veidošanas pamati»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 22.septembra "Kinoskola" piedāvā apmeklēt jaunu lekciju ciklu "Filmu veidošanas pamati", kuru vadīs Latvijā pazīstami kino jomas profesionāļi.

Ciklā "Filmu veidošanas pamati" būs pieci lekciju bloki, kas ietver gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības. To mērķis ir paplašināt izpratni par kinomākslu un dot ieskatu dažādu radošo kinoprofesiju pamatos. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, cikla programmā iekļautas arī lekcijas par fotomākslu fotogrāfa Jāņa Deinata vadībā.

"Lai labāk fokusētu mūsu uzmanību uz kadrējumu, tā veidošanu, kompozīciju, kadra noskaņu, esam nolēmuši pieaicināt lektoru komandai arī Jāni Deinatu. Turklāt digitālās kameras izmanto gan fotogrāfijā, gan filmu veidošanā, un pamatu pārzināšana palīdzēs jaunajiem kino entuziastiem izstāstīt stāstu kino valodā," stāsta "Kinoskolas" līdzdibinātāja, aktrise un režisore Ināra Slucka.

Lekciju ciklā kinorežisors Jānis Putniņš pievērsīsies režisora profesijas analīzei - kāds ir režisora darbs ar scenāriju, aktieriem, kā izstrādāt mizanscēnas. Savukārt dramaturgs un režisors Lauris Gundars atklās kinoscenārija rakstīšanas noslēpumus. Analizējot dramaturģijas klasiķu darbus un filmas, interesenti varēs gūt priekšstatu, kā uzbūvēt stāstu, kas var noturēt skatītāja uzmanību.

Kinooperators Andrejs Verhoustinskis stāstīs par filmēšanas tehnisko pusi, kā ar kadru plānu, filmēšanas leņķa un rakursa izvēli divdimensiju attēlā radīt trīsdimensiju attēla sajūtu, kā arī iepazīstinās ar gaismošanas pamatiem. Bet kinorežisora Dāvja Sīmaņa uzmanības centrā būs montāža, sniedzot ieskatu tās vēsturē un attīstībā. Tāpat interesenti varēs apgūt skaņas apstrādes un krāsu korekcijas pamatus.

Desmit nedēļu ilgais lekciju kurss noslēgsies 30.novembrī.

Plašāka informācija pieejama "Kinoskolas" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti