Kultūras ziņas

"Dievs. Daba. Darbs" teātrī "Joriks"

Kultūras ziņas

Sandras Strēles lielformāta "Melanholija"

Sāk filmēt jaunu latviešu komēdiju

Kinorežisors Māris Martinsons uzņem jaunu komēdiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Starptautiski atzītais filmu režisors Māris Martinsons dažādās Rīgas vietās uzņem komēdiju “Jaunā gada taksometrs”.

Filmā piedalīsies tādas latviešu zvaigznes kā Lauris Reiniks, Ģirts Ķesteris, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis un citi, informēja “Krukfilms” mediju pārstāve Inga Zālīte.

“Jaunā gada taksometrs” stāsta par aizraujošiem notikumiem Vecgada vakarā, kad taksometra vadītājam jānogādā cilvēki Rīgas visdažādākās vietās, kur tie sagaidītu un nosvinētu gada svinīgāko nakti.

Galvenais varonis – taksometra vadītājs Andrejs (Lauris Reiniks) – neatsaka palīdzību nevienam un nakts gaitā kļūst par liecinieku neparastām situācijām. Pasažieri Andreja personā atrod draugu, izpalīgu un uzklausītāju.

“Jaunās spēlfilmas ideja radās tūlīt pēc filmas “Maģiskais kimono” pirmizrādes. Šī filma savā ziņā noslēdza manu Japānas filmu triloģiju. Daudzi cilvēki man ir uzdevuši jautājumu, kāpēc man ir tik aktuāla vientulības tēma, kas parādās šajās filmās, un sapratu, ka labākais veids pierādīt to, ka īstenībā es esmu dzīvespriecīgs un jautrs cilvēks, ir nevis ar vārdiem, bet darbiem. Savā laikā Lietuvā es vairāk nekā 10 gadus veidoju humora seriālus un raidījumus, kuri šobrīd ir kļuvuši jau par Lietuvas televīzijas humora klasiku. Un tieši pēc “Maģiskais kimono” pirmizrādes, tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, es sapratu, ka kinoteātros, pretēji televīzijas piedāvājumiem, īsti nav tādas latviešu filmas, uz kuru cilvēki varētu aiziet, kopā smieties un sekot dažādu cilvēku likteņiem aizejošā gada pēdējās stundās. Tā arī radās ideja par “Jaunā gada taksometrs”, kur taksometra vadītājs, braucot ielās, savieno dažādus stāstus,” atklāj filmas režisors Māris Martinsons.

Martinsons un Reiniks filmas "Jaungada taksometrs" filmēšanā
Martinsons un Reiniks filmas "Jaungada taksometrs" filmēšanā

Filmas veidotāji ir režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle (filmas “Amaya”, “Romeo n’ Džuljeta”, “Maģiskais kimono” u.c.) un operators Jānis Jurkovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti