Kinorežisore Ilona Brūvere svinēs jubileju ar jaunas filmas pirmizrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kinorežisore Ilona Brūvere šī gada jūnijā svinēs 65. jubileju, bet jau maijā piedāvās skatītājiem savu jaunāko dokumentālo filmu “Konstrukcijas”.

Filma “Konstrukcijas” tiks izrādīta, atzīmējot Ilonas Brūveres 45. radošā darba jubileju. Filma stāsta par dzejnieka un tulkotāja Ulda Bērziņa ikdienu, viņa namu Maskavas forštatē un Bērziņa ģimeni. Filmējušies gan dzejnieka bērni un mazbērni, gan kaķis un Ulda draugs Jānis Rokpelnis.

Savukārt šī gada rudenī Latvijas Kinematogrāfistu savienība aicinās uz Ilonas Brūveres filmu retrospektīvu, iepazīstinot publiku ar 100 ekrāna minūtēm, kas apkopo režisores spilgtāko filmu un televīzijas raidījumu fragmentus no 1974. līdz 2019. gadam.

Šogad ar Valsts kultūrkapitāla atbalstu režisore Ilona Brūvere uzsākusi darbu pie kino provēm pilnmetrāžas spēlfilmai “Dzīves vilcienā”.

Režisores Ilonas Brūveres jaunākais kinodarbs ir programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” tapusī dokumentālā filma “Ievainotais jātnieks” par tēlnieku, Brīvības pieminekļa autoru Kārli Zāli. Savukārt lielāko ievērību līdz šim guvusi Brūveres dokumentālā spēlfilma “Versija Vera”. Filma tika izvirzīta piecās “Lielā Kristapa” kategorijās, bet Brūvere saņēma “Lielo Kristapu” par labāko dokumentālās filmas režisora darbu. Sešas nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” nominācijas 2014. gadā izpelnījās Brūveres dokumentālā filma “Tapieris”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti