Kultūras ziņas

Producentam ir ietekme uz kino saturu: Līva Ulmane

Kultūras ziņas

Radoši atzīmē izdevniecības "Liels un mazs" desmitgadi

Lielie Kristapi sadalīti

Kinokritiķi apmierināti ar «Lielā Kristapa» rezultātiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Ļoti pozitīvas emocijas. Tāda sajūta, ka viss ir salikts pa vietām. Ja ir pārsteigumi, tad patīkami," par "Lielā Kristapa" balvu sadali saka kinokritiķe Kristīne Matīsa. Arī kinokritiķis Viktors Freibergs atzīst, ka "ir patīkams apmierinājums..."

"Ar balvām ir atzīmētas visas būtiskākās filmas, īpaši dokumentālais kino, par ko es fanoju. "Uz spēles Latvija", "Pelikāns tuksnesī", "Escape Riga" - tās ir ļoti būtiskas filmas," norāda Kristīne Matīsa.

Skatītāju gaidītākās nominācijas vienmēr bijušas saistītas ar labāko aktieru, filmu un režisoru nosaukšanu. Šogad labākās aktrises titulu ieguva Vita Vārpiņa par lomu filmā "Mammu, es tevi mīlu!", bet "Lielo Kristapu" par labāko aktiera darbu saņēma Jānis Āmanis filmā "Sapņu komanda". Jāņa Norda "Mamma, es tevi mīlu!" tika atzīta par labāko Latvijas spēlfilmu un saņēma "Lielo Kristapu" arī par labāko režisoru.

"Man ir patīkams apmierinājums - tā es tās izjūtas noformulēšu. Pirmkārt, par Norda filmu - man liekas, ka tas ir ļoti godīgi un taisnīgi. Es saprotu, ka arī "Modris" ir ievērots kā debijas filma. Bez tam Signes Baumanes filma ir vairākās nominācijās - tas man šķiet tiešām izcils animācijas darbs. Tāpat Dāvja Sīmaņa filma "Pēdējā tempļa hronika", kas ir lieliska filma," vērtē kinokritiķis Viktors Freibergs.

Abi kinokritiķi ir vienisprātis - latviešu kino apjoms pēdējo gadu laikā ir audzis, tādēļ iespējams, lai ievēroti tiktu visi sasniegumi, "Lielos Kristapus" varētu piešķirt katru gadu.

Kā jau esam vēstījuši, 11.decembrī tika pasniegtas nacionālā kino balvas "Lielais Kristaps".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti