Kinokritiķe: Ir nojaukta robeža starp TV seriāliem un filmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ir nojaukta robeža starp televīzijas filmu seriālu un kino filmu, vērtējot „Zelta globusu” balvu sadalījumu, norāda kinokritiķe Daira Āboliņa.

Kinokritiķe Daira Āboliņa spēku sadalījumu galveno balvu vidū vērtē kā pozitīvu ziņu - kinokritiķi veiksmīgi sabalansējuši atzinību gan holivudiski vērienīgām un mazāka apjoma spēcīgām filmām. Kinokritiķe atzīmē vēl kādu interesantu tendenci.

 „Ir viena lieta, ko gribētu uzsvērt un ko esmu pamanījusi balvu sadalījumā. Tātad – Maikls Duglass saņem kā miniseriāla aktieris „Zelta globusu”,” saka kritiķe. „Ir nojaukta robeža starp televīzijas filmu seriālu un kino filmu. Līdz šim tāda mēroga aktieri ļoti reti filmējas televīzijas produktos.”

Daira Āboliņa norāda, ka pēdējos gados kvalitatīvākā televīzijas seriālu daļa reāli konkurē ar kino piedāvājumu un bieži arī to izkonkurē. Tāpēc cita mēroga zvaigžņu parādīšanās TV seriālos ir pierādījums labam līdzsvaram.

Kinokritiķe piebilst, ka „Zelta globusu" balvu sadalījums parasti lielā mērā nosaka arī pēc mēneša gaidāmās „Oskara" balvas tendences. "Zelta globusu" balvu sadalījumu balsojumā nosaka Holivudas Ārzemju preses asociācijas žurnālisti. Savukārt "Oskara" balvu ieguvējus nosaka ASV Kinoakadēmijas aptuveni 6000 locekļu balsojums.

Kā vēstīts, "Zelta globusu" balvu pasniegšanas ceremonijā labākās drāmas godalgu saņēmusi filma "12 gadi verdzībā", savukārt filma "Amerikāņu afēra" kopumā godināta ar trim "Zelta globusiem" - kā labākā komēdija un par labākās aktrises un labākās otrā plāna aktrises veikumu. Labākais režisors – Alfonso Kuarons par filmu "Gravitācija". Savukārt par labāko ārzemju filmu atzīta itāļu Paolo Sorentīno drāma "Dižais skaistums", pārspējot Kannu festivāla favorītu "Zils ir vissiltākā krāsa". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti