Rīta Panorāma

Intervija ar Raivi Dzintaru Nacionālās apvienības priekšsēdētāju

Rīta Panorāma

"Stikla kalns. Daugava" - poētisks iestudējums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Intervija ar Dairu Āboliņu

Kinokritiķe Daira Āboliņa: Uldis Dumpis ir kā zelta monēta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Daira Āboliņa uzskata, ka aktieris Uldis Dumpis ir kā zelta monēta – viņam ir divas puses. Tieši tāpēc kinokritiķei un filmas “75 jautājumi Uldim Dumpim” scenārija autorei ir divas mīļākās Dumpja lomas – Tūteru Ēriks un otra – Munters “Baigajā vasarā”. Kā viņa to skaidro – komēdijas žanrs un ārkārtīgi nopietnais tēls.

“Veidojot filmu, pirmkārt, vēlējāmies pieiet tuvu Uldim Dumpim un parunāt par ļoti intīmām un personiskām lietām, piemēram, attiecībām ar viņa profesiju. Profesija ir ļoti publiska, taču vienlaikus arī ļoti vientuļa. Veids, kā tu kļūsti par Munteru vai kādu skatuves tēlu, ir ārkārtīgi personisks – tu atrodi kontaktu, pielaid to tēlu sev klāt un kļūsti par viņu. Nevis tēlo, kā zaķīšus vai kaķīšus bērnībā, bet kļūsti par viņu uz tām stundām, kuras šis tēls ir kopā ar publiku,“ sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” atzina Daira Āboliņa.

Viņa norādīja, ka filmas veidotāju ideja – radīt situāciju, kādā Uldis Dumpis vēl nekad nav bijis – ir īstenojusies. “Viss Nacionālais teātris piederēja Uldim Dumpim – tukšs teātris, Dumpis viens uz skatuves bez grima. Un mēs varējām uzdot jautājumus, kas ir nedaudz dīvaināki kā parastā intervijā,” skaidroja Āboliņa.

Latvijas Televīzijas filma “75 jautājumi Uldim Dumpim”, ko veidojušas scenārija autore Daira Āboliņa un režisore Agita Cāne-Ķīle, pirmizrādi piedzīvos 12. oktobrī, LTV1, plkst. 21.15.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti