Kinoklubā indiešu filma un Jura Poškus lekcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 Kinokluba "Horizonts" kinolektorijā 11. un 12. maijā - indiešu filma “Oje Laimīgais! Laimīgais Oje!” un Jura Poškus lekcija.

Režisors Dibakara Banerje melnajai komēdijai “Oje Laimīgais! Laimīgais Oje!” (Oye Lucky! Lucky Oye! (2008)) iedvesmu smēlies patiesā stāstā par leģendāru zagli Laimīgo Singu. Viņš bijis plolicijas “melnā avs”, kas, socializējoties ar bagāto un ietekmīgo Deli sabiedrības daļu, nozadzis miljoniem vērtus īpašumus, līdz tikis noķerts. Šodien asociēts ar Robinu Hudu, viņš  bez aizspriedumiem aplaupīja gan bagātos, gan nabagos.

Filma sākas ar viņa lietas izskatīšanas procesu tiesā, kas izseko viņa darbībai, sākot ar noziedzības inficētiem Deli nabadzīgo rajoniem līdz pat valsts varas koridoriem. Savā ceļā noziedznieks pamanās iemantot īstus draugus, iemīlēties, kā arī apmuļķot tiesas un kārtības mašinēriju.

Filmas scenāriste Urmi Juvekare ir viena no mūsdienu indiešu zināmākajām scenāristēm. "Oje Laimīgais! Laimīgais Oye" ir mūsdienu Bolivudas filma, kas guvusi gan komerciālus panākumus, gan atzīta starptautiskos kinofestivālos. Pretēji lielai daļai mums ierastā Eiropas kino, šī filma ir kā izklaidējoša, tā tematiski piesātināta, raksturojot Bolivudas pašpietiekamību un konkurētspēju pat iepretim ASV kino industrijai.

Jura Poškus ievadlekcija 11. maijā plkst. 18, savukārt filmas papildseanss 12. maijā plkst. 18 Kaņepes Kultūras centra Kino.

Kinoklubs "Horizonts" aizsākās kā teātra režisora Alvja Hermaņa un kinorežisora Jura Poškus kopīga iniciatīva. Tās mērķis bija ar kino aktualitātēm iepazīstināt Jaunā Rīgas Teātra aktierus. Kopš paša sākuma un arī turpmāk pasākumi notiek pirmdienu vakaros – aktieru brīvajās dienās, pulcējot arvien lielāku interesentu skaitu arī ārpus aktieru loka.

Katrs pasākums ietver lektora uzrunu par vakara tēmu, filmu un diskusiju ar skatītāju piedalīšanos. Projekts ir mūsdienīga versija par 90. gados tik izplatīto kinoklubu tradīciju – laikā, kad interneta pirātisms ir ikdiena, "Horizonts" piedāvā rūpīgi atlasītu programmu, fokusējoties uz mūsdienās tapušām filmām un skatot tās kino vēstures kontekstā. Lekcijas, aktīvi iesaistot skatītājus, lasa sabiedrībā pazīstami un plaši atzīti kino jomas eksperti.

Turpmāk katru lektorija filmu varēs skatīties arī papildus seansos nākošajās dienās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti