Kinoforums «Un Vārds tapa filma» - filmas un seminārs «Dot Eiropai dvēseli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šodien kinoteātrī „K.Suns” sāksies 20.kinoforums „Un Vārds tapa filma”, kas risināsies līdz sestdienai un piedāvās gan filmu skati, gan starptautisku semināru, kam izraudzīts nosaukums „Dot Eiropai dvēseli”.

Filmu programmā iekļauti astoņi kinodarbi, kurus nozīmīgos pasaules kinofestivālos apbalvojusi Ekumeniskā žūrija un kas diezgan reti nonāk uz kinoteātru ekrāniem parastajā izplatīšanas ceļā.

Seminārā savukārt varēs klausīties norvēģu, vācu, nīderlandiešu un latviešu teologu un kino zinātnieku referātus, stāsta projekta vadītāja Anita Uzulniece:

Anita Uzulniece
00:00 / 00:50
Lejuplādēt
"Semināra varēs klausīties lekcijas par mīlestību, ticību un cerību, par mākslas uzdevumiem. Piedalīsies arī Latvijas pētnieki Dagmāra Beitnere-de Galla, kapelāne Rudīte Losāne, mācītājs Guntis Kalme. Divas dienas - otrdien un trešdien - kinoteātrī "K.Suns" būs seminārs. bet filmu programmā iekļausim filmas, kas apbalvotas starptautiskos festivālos. Atklāšanas filma jau pirmdienas vakarā pulksten 17 - Nīderlandes filma 'Izzušana", kas ļoti atgādina Ingmara Bergmana filmu "Rudens sonāte| - kā meita atgriežas pie mātes, ko viņa sen nav redzējusi; meita ir slima, un pamazām, pamazām ar diezgan lielām grūtībām abas tomēr nonāk pie izlīdzināšanās."

Trešdien, 4.aprīlī, plkst.15.30 – Baltijas filmu pēcpusdiena ar Igaunijas filmu “1943. gada klase” un Latvijas filmu “Melānijas hronika”. Vēl kinoforumā būs iespēja noskatīties filmas no Kanādas, Francijas, Urugvajas, Vācijas, Šveices, Ungārijas, ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti