Kultūras ziņas

Laikmetīgais un intīmais Alēna Platēla teātrī

Kultūras ziņas

M.Jansona un Bavārijas orķestra koncerts LTV1

Izcilas filmas kinofestivālā "Spektrs"

Kinofestivāls «Spektrs» piedāvā izcilas filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 7. līdz 9. novembrim kinoteātrī “Kino Citadele” jau otro gadu pēc kārtas norisinās kinofestivāls “Spektrs”. Kompaktajā festivāla filmu programmā iekļautas vienpadsmit izcili kinodarbi. Skatītājus gaida arī informatīvi izklaidējošas prezentācijas, Latvijas un Holivudas filmu studiju prezentācijas, kā arī vairāki pārsteigumi.

Daļu no programmā iekļautajām filmām ir iespējams redzēt tikai šajā festivālā, bet daļu varēs noskatīties arī kinoteātru repertuāros. Divas no filmām ir veidotas Latvijā - brāļu Ābeļu kinodarbs “Kastrāts kuilis" un sen gaidītā Aika Karapetjana šausmu filma “M.O.Ž.”, kas uz Latvijas ekrāniem vēl nav bijusi”.

Festivāla programmā šogad ir arī vairāki starptautiskajā festivālu vidē izslavēti darbi. Tostarp šī gada Venēcijas kinofestivālu atklājusī filma “Putncilvēks" un dāņu vesterns “Pestīšana”, kur galvenā lomā ievērojamais dāņu aktieris Mads Mikkelsens. Īpašu vērību pelna arī amerikāņu režisora Ričarda Linkleitera divpadsmit gadus filmētais kinodarbs “Puikas gadi”, kas noteikti ieies pasaules kino vēsturē. Dokumentālo kino cienītājiem festivāla programma piedāvā filmu “Nika Keiva 20 000 dienas uz Zemes”, kura, saprotams, visvairāk ies pie sirds mūziķa pielūdzējiem.

Es dažreiz pamanu komentāros, ka kinoteātrī rāda tikai sliktu kino, tikai blogbāsterus un robotu cīņas. Tā nav! Re, kur ir vienpadsmit filmas, lielākā daļa no tām būs repertuārā arī pēc festivāla. Mēs vienkārši tā atlasām un apvienojam kopā divās dienās," stāsta kinoblogeris, festivāla “Spektrs” organizators Sergejs Musatovs.

Festivāla programmu ir izveidojuši astoņi latviešu kinoblogeri un paši to raksturo kā labu žanrisku balansu, izlavierējot starp izklaides un lielās mākslas filmām. Katrai festivāla filmai ir tikai viens seanss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti