Kinofestivāls «Spektrs» izziņo daļu programmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kinofestivāls "Spektrs", kurš arī šogad norisināsies divos posmos - pavasarī (11.-17. aprīlis, “Kino Citadele”) un rudenī (7.-13. novembris), izziņojis daļu no pavasara posma filmu programmas.

Festivāla struktūra paliks nemainīga, norāda "Spektra" rīkotāji. Festivālā tiks izrādītas 6-8 jaunas filmas, daļu no kurām varēs redzēt tikai festivāla ietvaros. Neatņemama pēdējo festivālu sastāvdaļa ir kāda klasiska filma uz lielā ekrāna, un arī šoreiz skatītājus gaida kas interesants.

Šobrīd izrādīšanai festivālā ir apstiprinātas sekojošas filmas:

Virsotne” (“High-Rise”) - Latvijas pirmizrāde

Slavenais britu producents Džeremijs Tomass (“Crash”, “Only Lovers Left Alive”) sapņoja ekranizēt J.G. Ballarda romānu vairāk nekā 30 gadus - sākumā ar režisoru Nikolasu Rogu (“Don’t Look Now”), bet vēlāk ar Deividu Kronenbergu. Visbeidzot, veiksme uzsmaidīja producentam un mēs saņemam filmu brīdī, kad tā ir nepieciešama visvairāk - un pie tās stūres stāv, iespējams, šobrīd spilgtākais jaunais britu režisors Bens Vītlijs (“Kill List”, “Sightseers”), kuram šis ir uz šo brīdi vērienīgākais, ambiciozākais un tādēļ arī interesantākais projekts.

Galvenajās lomās šajā antiutopijā britu zvaigznes - Toms Hidlstons, Sienna Millere, Lūks Evanss un Džeremijs Aironss.

Ragana” (“The Witch”) - ekskluzīvi kinofestivālā “Spektrs”

Kinofestivāls “Spektrs” un “UzKino” piedāvā iespēju redzēt vienu no pēdējās desmitgades aprunātākajām šausmu filmām, režisora Roberta Egersa spilgto pilnmetrāžas debiju “Ragana” (“The Witch”). Uzņemta par vienu miljonu ASV dolāru, filma burtiski sacēla vētru 2015. gada Sandensas kinofestivālā, saņemot balvu par labāko režiju, kā arī "Fantastic Fest" balvu kā labākā šausmu filma un Londonas kinofestivāla balvu par labāko debiju.

Baisa, atmosfēriska, oriģināla un psiholoģiski izsmalcināta, “Ragana” ir spilgta uzlecoša kino talanta debija un viena no spēcīgākajām žanra filmām pēdējā desmitgadē.

“Zaļā istaba” (“Green Room”) - Latvijas pirmizrāde

Spilgta, ambicioza un sevi jau pierādījuša režisora Džeremija Solnera (“Murder Party”, “Blue Ruin”) šķietami “maza” filma. Klasiskais stāsts par kovbojiem un indiāņiem šoreiz ir pasniegts modernā un neparastā mērcē, jo filma stāstīs par kādu garāžas pankgrupu, kurai “bija tik gudra”, ka uzstājās ar koncertu neonacistu midzenī… Nakts būs gara un asiņaina.

Viena no 2016. gada kino pērlēm, kurā sev absolūti netipiskās lomās redzēsim Patriku Stjuartu, Antonu Jelčinu un Imogenu Putsu.

Festivāla rīkotāji tuvāko nedēļu laikā sola publicēt pilnu programmu mājaslapā kinospektrs.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti